Дана котельня обслуговує 11 тисяч мешканців житлових будинків по вул. Карла Маркса, Чехова та пров. Карла Маркса. (7 тис. абонентів); а також дві школи та поліклініку.  Протягом останніх кількох років з’явилась стала тенденція, коли підприємство «Моріс» останнім розпочинало подачу тепла в осінньо-зимовий період, і водночас – першим припиняло надавати послуги з теплопостачання після його завершення. Торік восени орендар без відповідних дозвільних документів розпочав здійснювати реконструкцію котельні і провів демонтаж обладнання, фактично зірвавши початок опалювального сезону. За два останніх роки диспетчерською службою міськвиконкому зафіксовано 373 скарги від мешканців «Військового містечка» з приводу неякісного надання послуг підприємством «Моріс». А з червня поточного року орендар припинив надавати споживачам послуги з гарячого водопостачання. Щодня на диспетчерську лінію «Цілодобова варта» надходить 3-4 скарги з цього приводу. Окрім того, ДК «Газ України» офіційно повідомило про те, що не виділятиме лімітів газу ТОВ ВКП «Моріс» на опалювальний сезон 2009-2010 рр., допоки воно не розрахується із газопостачальниками за використаний раніше газ (сума заборгованості становить близька 3 млн. грн.)

Враховуючи усі ці чинники, виконком міської ради звернувся до керівництва підприємства «Моріс» із пропозицією щодо розірвання договору оренди за згодою сторін. Але ця пропозиція була проігнорована, тому було прийнято рішення вирішити це питання в судовому порядку.

«Ми не допустимо ситуації, коли мешканці можуть стати заручниками приватних інтересів комерційної структури. – Повідомив міський голова Володимир Гройсман. – Тому вживаємо усіх необхідних заходів, аби жителі «Військового містечка» отримали подачу тепла у домівки вчасно. Опалювальний сезон для мешканців тут розпочнеться вчасно, не зважаючи ні на що. Трудовий колектив цієї структури також не постраждає – усіх працівників буде працевлаштовано (звісно, за бажанням самих робітників)».

Міською комісією з надзвичайних ситуацій прийнято рішення про передачу котельні по вул.. Карла Маркса, 18а в експлуатацію міському комунальному підприємству «Вінницяміськтеплоенерго». З 7 жовтня на котельні працює комісія по прийому-передачі котельні, яка вже проводить інвентаризацію обладнання. На разі міська влада вишукує 3 млн. грн., аби ДК «Газ України» виділив ліміти тепла для обігріву домівок жителів зазначеного мікрорайону.


Переглядів: 3523
Поширень: 0