Організаційні роботи з питань щодо надання населенню житлових субсидій на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива управліннями праці і соціального захисту населення в районах м. Вінниці були розпочаті напередодні початку опалювального сезону 2009-2010 рр. Зокрема, видачу талонів на прийом для призначення житлових субсидій було розпочато з 15 вересня. В талоні вказуються: дата прийому, час прийому та перелік документів, необхідних для оформлення субсидій. Це значною мірою покращило роботу спеціалістів районних управлінь праці і позбавило черг громадян при зверненні. Станом на 9 жовтня видано 6540 талонів.

З 1 жовтня розпочато прийом документів для призначення субсидій мешканцям приватного сектору. Прийом мешканців багатоповерхових будинків житлового фонду розпочнеться з 15 жовтня після отримання управліннями праці і соціального захисту населення в районах м. Вінниці від Обчислювального центру ЖКГ інформації про стан нарахування та заборгованості населення по комунальних послугах.

«Я задоволений тим, як працює сьогодні система соціального захисту у місті. Ті реформи, які ми провели за останні роки, дають в першу чергу якісну послугу, - людина може дуже швидко без витрачання зайвого часу і нервів отримати субсидію за 15 хвилин. І ця система працює без збоїв. - розповідає міський голова Володимир Гройсман. - У мене є ідея в подальшому створити на базі районних адміністрацій Центри адміністративних послуг на кшталт «Прозорого офісу», який діє у міській раді, але більш соціального спрямування, у яких можна було б об\'єднати в єдину систему усі структури, які займаються соціальними виплатами.»

Міською комісією з питань призначення житлових субсидій та інших видів соціальних допомог щотижня протягом жовтня - грудня 2009 року будуть розглядатися звернення громадян за призначенням субсидій, яким згідно чинного законодавства її нарахування не передбачено. Протягом минулого опалювального сезону комісією розглянуто 4419 заяв громадян на призначення житлових субсидій. З них позитивно вирішено 4408 справ.


Переглядів: 2957
Поширень: 0