Два роки тому на базі міської клінічної лікарні №2 було створено лікарню швидкої медичної допомоги. Реорганізація відділення травматології лікарні у відділення політравми дало змогу зменшити смертність від політравми на 16%.

Рік тому у лікарні ШМД №2 було введено в дію сучасний травмпункт, плановий та ургентний оперблоки, які розташовані на великих площах в сучасних нових приміщеннях. Це дало можливість одночасно оперувати 11 хворих, що виключило потребу очікування термінових операційних втручань через зайнятість операційної, і, відповідно, - покращилась якість надання медичної допомоги травматологічним і хірургічним хворим. Завдяки дороговартісному діагностичному та лікувальному обладнанню термін лікування та перебування хворого в стаціонарі зменшився в 1,4 рази. За рахунок наявності двох гіпсувальних кімнат, обладнаних сучасними  гіпсувальними столами, також вдалось зменшити період перебування хворого в черзі на надання допомоги.

Міський голова Володимир Гройсман розповідає, що на даний момент розробляється проект Угоди регіонального розвитку Вінницької області та міста Вінниці із Кабінетом Міністрів України, в якому формуються в тому числі і основні позиції, що стосуються галузі охорони здоров’я. «Мова йде про зміцнення матеріально-технічної бази в лікарнях швидкої медичної допомоги, - каже мер. – Розраховується співфінансування: 8 мільйонів гривень ми сподіваємось отримати з державного бюджету країни, а 4 мільйони будемо закладати у бюджет міста. Ці кошти йтимуть на придбання нового діагностичного та лікувального обладнання, що дасть змогу надавати більш якісну швидку допомогу хворим. Ми повинні зрозуміти, що людське життя цінніше понад усе.»


Переглядів: 12932
Поширень: 0