На сайті ПФУ є можливість перевірити сплату внесків роботодавцем та страховий стаж, у т. ч. розмір нарахованої заробітної плати та сплачені страхові внески. Портал електронних послуг Пенсійного фонду України надає громадянам можливість зручно і оперативно взаємодіяти з органами ПФУ, дистанційно отримувати послуги, які раніше вимагали особистого звернення в управління Фонду.

Принциповою відмінністю від попередніх форм інформування Пенсійним фондом через Інтернет є той факт, що веб-портал надає електронні послуги кожній особі індивідуально. Портал працює з дотриманням вимог до захисту персональних даних. У відкритому доступі (без реєстрації) на порталі надається багато корисної інформації з питань пенсійного страхування, бланки документів, інструкції щодо їх заповнення тощо.

Щоб отримати можливість користуватися більшою кількістю електронних послуг, потрібно пройти нескладну процедуру реєстрації в управлінні Пенсійного фонду України (за місцем проживання) та одержати код доступу до Веб-порталу електронних послуг Пенсійного фонду України.

В режимі «он-лайн» з мінімальною витратою часу, коштів і сил зареєстровані користувачі мають змогу користуватися такими видами електронних послуг:

  • отримання інформації з персоніфікованого обліку про нараховану заробітну плату та сплачені страхові внески (для працюючих громадян)
  • отримання пенсійної інформації (для пенсіонерів)
  • формування запитів на попередню підготовку документів
  • можливість подачі скарг
  • запис на прийом до фахівців Фонду
  • отримання інформації про стан розрахунків платників з ПФУ (для юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців).



Переглядів: 5391
Поширень: 0