Другий місяць поспіль триває перевірка та уточнення персональних даних Державного реєстру виборців щодо виправлення виявлених помилок у надрукованих повідомленнях первинного уточнення. Але іще далеко не усі вінничани звернулися до відділів ведення Державного реєстру виборців щодо виправлення неточностей зазначення їх персональних даних.

На даний час до відділів ведення Державного реєстру виборців міської ради у Замостянському, Ленінському та Староміському районах міста звернулося близько 6 тисяч мешканців міста. «Це набагато менше, ніж показують наші розрахунки, - каже начальник відділу ведення Державного реєстру виборців міської ради у Ленінському районі м. Вінниці Анатолій Синявський, - адже згідно опитування, яке проведено серед працівників виконкому міської ради, отримали надіслані Центральною виборчою комісією повідомлення близько 75 % виборців, із них - 25 % мають зауваження до точності персональних даних. Схожою є загальна картина і в цілому по місту».

Найпоширеніші помилки, які зустрічаються у повідомленнях, - заміна у прізвищі, імені чи по-батькові букв «і» на «и», «ж» на «ш», «є» на «е», неточності у номерах будинків та квартир.

Буває таке, що людина виписалась з одного помешкання, а приписалась у інше, але, наприклад, у прізвищі сталася помилка, тоді комп\'ютер не розпізнає збігу, та виникає ситуація, коли виборець трапляється кратно-внесеним до Реєстру із розбіжними персональними даними. Проте, така ситуація відслідковується як програмно, так і візуально. Працівники відділів ретельно опрацьовують ці випадки та надсилають городянам листи щодо визначення виборчої адреси. Такі листи вимагають відповіді, але, на жаль, відповідають на них тільки близько 15-20 % вінничан.

Виникають проблеми і з громадянами, які братимуть участь у виборах вперше. Анатолій Синявський розповідає, що дана проблема виникає не тільки у Вінниці, - вона є досить поширеною по всій Україні. Особливо необхідно звернути на це увагу тим молодим вінничанам, які довгий час проживають на одному місці і нікуди не переїжджали.

Якщо особі не надійшло повідомлення про включення до Реєстру, або у отриманому повідомленні виявлено некоректності зазначення персональних даних - необхідно звернутися до відділу Реєстру виборців за місцем проживання та заповнити бланк відповідної заяви щодо включення, внесення змін до персональних даних або виборчої адреси.

З 5 по 15 грудня працівники відділів ведення Державного реєстру виборців будуть обробляти дані чергового щоквартального поновлення. 16 грудня розпочинається друк попередніх списків виборців, які до 18 грудня мають бути передані на виборчі дільниці. Тому, у цей період приймати городян щодо уточнення даних буде досить важко. І хоча дані можна, а, у разі необхідності, потрібно уточнювати і після зазначеної дати, з огляду на досвід та на значний планований обсяг необхідних робіт останнього передвиборчого місяця - спеціалісти відділів працюватимуть і без того у наднапруженому та наднормованому режимі.

Після передачі попередніх списків до дільниць власні персональні дані можна уточнювати і на виборчих дільницях. Велике прохання до мешканців міста - по можливості обов\'язково перевірити свої дані у переданих до дільниць списках.

6 січня до відділів ведення Державного реєстру виборців ще раз надійдуть дані поновлень Реєстру від суб\'єктів подання, і тільки після цього (та після опрацювання змін, отриманих від дільничних виборчих комісій) будуть друкуватися остаточні списки.

Керівники відділів ведення Державного реєстру виборців звертаються до городян, котрі виявили помилки у персональних даних або ж не отримали повідомлень щодо первинного уточнення, з проханням віднайти можливість та прийти до відділів ведення Реєстру у термін до 1 грудня, для перевірки персональних даних Реєстру та коригування виявлених помилок.

Телефони для довідок відділів ведення Державного реєстру виборців: 59-53-25 - Староміський район; 59-53-27 - Ленінський район; 59-53-29 - Замостянський район.


Переглядів: 3985
Поширень: 0