Спільна робота Фонду Братів Кличків та Фонду Конрада Аденауера, в рамках реалізації проекту «ОЗДОРОВИ СУСПІЛЬСТВО» зумовлена усвідомленням того, що українське суспільство хворе. Воно страждає від корупції, правового нігілізму, відсутності взаємоповаги та толерантного ставлення громадян поміж собою.

Молодіжний проект «ОЗДОРОВИ СУСПІЛЬСТВО»

Головна мета проекту «ОЗДОРОВИ СУСПІЛЬСТВО» - підняти серед молодих людей тематику загальнолюдських цінностей, а також спонукати замислитися їх над тим, як можна поліпшити співіснування людей у суспільстві та яку роль при цьому могла б відігравати їх власна діяльність. Цим проектом ми прагнемо посилити орієнтацію молоді у своїй поведінці на такі цінності як толерантність, особиста відповідальність, повага до співгромадян, а також активна громадянська позиція. Проект має набути широкого громадського розголосу і за допомогою учасників, які виступатимуть в ролі мультиплікаторів, набути розповсюдження в регіонах України.

Першим кроком у реалізації проекту «ОЗДОРОВИ СУСПІЛЬСТВО», стане конкурс есе на однойменну тему. Конкурс есе покликаний заохотити українську молодь замислитися над тим, що саме вона може зробити для створення здорового суспільства та визначити коло молодих лідерів, які бажають зробити свій внесок у розбудову здорового суспільства в Україні. Переможцями конкурсу стануть 50 найкращих есе, що візьмуть участь у «Творчих студіях», покликаних створити умови для розробки практичних заходів з розбудови здорового суспільства. Протягом п’яти днів учасники «Творчих студій» матимуть змогу визначити шляхи створення здорового суспільства та розробити практичні заходи втілення своїх ідей у життя. Після закінчення даного етапу кожний учасник або група учасників «Творчих студій» презентує проект створення моделі суспільства своєї мрії на прикладі своєї громади (навчального закладу, населеного пункту, громади і т.п.). 10 найкращих проектів отримують фінансування від Фонду братів Кличків та Фонду Конрада Аденауера у розмірі 3 000 грн. Автори найуспішнішої моделі здорового суспільства у своїй громаді матимуть змогу відвідати Німеччину та поділитися своїм досвідом із закордонними колегами.

Опис та умови конкурсу, дивись тут: http://klichkofund.org/ozdorovy/konkurs.html

«Проект, який ми розпочинаємо, насправді є унікальним. Ми ставимо собі за мету оздоровити українське суспільство, акумулюючи оригінальні ідеї та прагнення української молоді. Наша кінцева мета – віднайти свіжі рецепти лікування нашого суспільства, які б ґрунтувалися на таких загальнолюдських цінностях як толерантність, особиста відповідальність, повага до співгромадян, а також активна громадянська позиція,» - коментує Ганна Старостенко виконавчий директор Фонду Братів Кличків.
На думку Ніко Ланге, керівника Представництва Фонду Конрада Аденауера, позитивний розвиток України на шляху зміцнення демократії та правової держави, наближення до Європейського Союзу, цілком очевидно, потребують зміни основних цінностей як у політиці, так і в суспільстві. Цим проектом Фонд Аденауера має на меті спонукати молодь замислитися над тим, як можна покращити співіснування людей у суспільстві, та яку роль при цьому могла б відігравати їхня активна відповідальна громадянська позиція.
«Проект «Оздорови суспільство» цікавий для Києво-Могилянської академії, оскільки мета проекту корелює з метою нашого університету. Рушійною силою будь-яких змін на краще завжди була молодь, а молодь Могилянки, відзначають активність, відповідальність, патріотизм, прагнення позитивних змін і готовність брати в цьому активну участь. Саме така молодь здатна не лише виробити нові орієнтири та пріоритети для нашого суспільства, а й втілити їх у життя» - сказала віце-президент з розвитку Національного університету «Києво-Могилянська академія» Наталя Шумкова.

Для довідки:
«Фонд братів Кличків» – всеукраїнська благодійна організація, заснована Віталієм і Володимиром Кличками у серпні 2003 р. з метою створення належних умов для гармонійного розвитку підростаючого покоління України. За 6 років Фонд реалізував низку соціальних проектів, що були спрямовані на популяризацію здорового способу життя, сприяння розвитку спорту, підтримку талановитої молоді та проведення інформаційних кампаній. Фонд працює з дітьми шкільного віку, студентами і молоддю, яка прагне досягти успіху в житті. Результатами цієї роботи стали такі відомі проекти як: створення мережі дитячих спортивних майданчиків по всій Україні «Клич друзів – граємо разом!»; модернізація безкоштовних боксерських залів «Спортивну Україну побудуємо разом!»; стипендіальні проекти «Обирай серцем» і «Підтримаємо освіту разом!»; проведення унікального боксерського турніру в Україні та інші.
Починаючи з 1994 року, Представництво Фонду Конрада Аденауера супроводжує процес політичних та економічних перетворень в Україні. З цією метою Фонд вже реалізував понад 500 проектів, спрямованих на підтримку демократичного розвитку, побудову громадянського суспільства, ствердження вільних ЗМІ та консолідацію демократичних інститутів. Фонд підтримує демократичні політичні партії України та їхні молодіжні організації. Наш офіс у Києві виступає водночас і як «портал» для налагодження прямих контактів українських політиків з Німеччиною та Європою. Важливою складовою нашої роботи є підтримка молодих політиків та обдарованих студентів. До основних напрямків діяльності Фонду належить, зокрема, суспільний діалог щодо християнсько-демократичних цінностей.


Переглядів: 4141
Поширень: 0