Таке рішення 22 жовтня ухвалив виконавчий комітет Вінницької міської ради на черговому засіданні. Тож, 25 жовтня вінничани зможуть користуватись муніципальним транспортом КП «Вінницька транспортна компанія» безкоштовно. У міській раді кажуть – надихнула громадська ініціатива у соціальних мережах «#‎яголосую», яку вирішили підтримати.

Цієї неділі, у день голосування на місцевих виборах, проїзд у трамваях, тролейбусах та муніципальних автобусах для вінничан буде безкоштовним. Відповідне рішення сьогодні колегіально було прийнято виконкомом Вінницької міської ради на черговому засіданні. У мерії запевняють, що це стане доброю традицією для Вінниці на місцевих виборах.

До ухвалення цього рішення управлінців підштовхнув флешмоб у соціальних мережах, де вінничани роблять селфі з закликами взяти участь у виборах: «Я люблю Вінницю! Я голосую! А Ти?». Муніципалітет вирішив підтримати цю громадську ініціативу молоді і створити додаткові комфортні умови для мешканців міста у день голосування, коли вінничани обиратимуть міського голову та депутатів міської і обласної рад.

«Побачили на місцевих сайтах молодіжний ролик щодо участі у виборах, адже це вибори, які стосуються кожного жителя міста, а також селфі «Я голосую!» у соціальних мережах. Нам ця ініціатива дуже сподобалась, це ще одне свідчення того, що вінницька громада є сильною і відповідальною по відношенню до свого міста. Тому виникла ідея, так би мовити, «підхопити естафету» цієї громадської ініціативи і у день місцевих виборів зробити безкоштовним проїзд у громадському транспорті, – зазначила заступник міського голови Галина Якубович. – Адже дуже важливо, щоб кожен житель цього дня скористався своїм правом вибору і віддав свій голос за тих, кому довірить розвиток Вінниці у найближчі роки. Думаю, що вінничанам наше сьогоднішнє рішення сподобається. І це стане новою вінницькою традицією. Можливо, ця наша ініціатива буде підтримана й іншими містами».



Переглядів: 4176
Поширень: 0