Зокрема, на території області планується закриття всіх промислових ринків, заборона масових розважальних заходів (дискотек), для закладів охорони здоров’я додаткове виділення коштів з обласного бюджету та закупівля експрес-тестів для виявлення грипу. В область з державного резерву завезено 240 тис. метрів марлі з якої планується виготовити 800 тис. пов’язок. Враховуючи, що за вихідні дні вдвічі збільшилось кількість викликів швидкої допомоги комісією прийнято рішення додатково залучити лікарів. З метою інформування населення про профілактику і боротьбу із захворюванням комісією планується виготовити інформаційні листівки.

За інформацією головного санітарного лікаря області В. Зайцевої станом на 2 жовтня 2009 року Вінницька область вцілому не переступила епідеміологічний поріг, лише на 0,9 % переступила його м. Вінниця.

Завершуючи засідання голова облдержадміністрації О. Домбровський зазначив, що ситуація є повністю під контролем обласної влади та закликав жителів області не соромитись вдягати марлеві пов’язки і не створювати паніку.


Переглядів: 4820
Поширень: 0