На карантині усі загальноосвітні школи, дитячі садочки, вищі учбові заклади (незалежно від форм власності та рівня акредитації), усі позашкільні заклади, та заклади культури. 2 листопада зупинено роботу кінотеатрів, дискотек та нічних клубів. Також керівникам найбільших спорткомплексів («Авангарду» та «Маяка») міською СЕС вручені постанови про тимчасове припинення діяльності. У транспорті, в усіх закладах громадського харчування та магазинах посилено заходи з дезінфекції. Починаючи з вівторка, 3 листопада, терміном на тиждень діяльність ринків промислової групи товарів також буде тимчасово призупинена.

Для тих же підприємств, організацій та установ, які не підлягають тимчасовому припиненню діяльності (медичні заклади, інтернати, заклади громадського харчування та інші), ухвалено ряд вимог щодо роботи у карантинному режимі, а саме - введення масочного режиму для персоналу; відсторонення від роботи працівників з ознаками ГРВІ для подальшого лікування; провітрювання та дезінфекція приміщень із застосуванням спеціальних препаратів.

З 1 листопада міською СЕС розпочато перевірки підприємств, установ та організацій на предмет запровадження масочного режиму. Згідно статті 325 Кримінального Кодексу України, порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним захворюванням, якщо такі дії спричинили або завідомо могли спричинити поширення цих захворювань, - карається штрафом до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, арештом на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років.

Як повідомляють у міській санітарно-епідеміологічній службі, на сьогоднішній день у місті серйозних епідеміологічних ускладнень немає. «Вважаю, що ті попереджувальні заходи, які були проведені, і те, що ми через ЗМІ попросили городян в разі перших симптомів захворювання негайно звертатись до лікарів, - дали свої позитивні результати, – каже головний санітарний лікар міста Олександр Сорочан. –Дійсно, люди не знехтували нашим проханням не займатись самолікуванням, і при появі симптомів грипу та ГРВІ вони сьогодні одразу звертаються до фахівців».

Для довідки:
Першими ознаками захворювання на грип є загальні захворювання, а також погіршення носового дихання. Через три дні після зараження спостерігається різке підвищення температури з явищами інтоксикації, головний та м\'язові болі. У більшості хворих, крім проявів звичайного вірусного захворювання, присутній розлад шлунково-кишкового тракту, нудота, блювота та рідкий стул. Крім того, серед перших симптомів недуги буває надсадний сухий кашель, нерідко - з домішками крові. При перших же ознаках грипу слід негайно звернутися до лікаря.


Переглядів: 3764
Поширень: 0