На підприємствах та організаціях працівники повинні носити марлеві пов’язки, регулярно має проводитись вологе прибирання та провітрювання приміщень. Саме ці заходи стримують в місті ріст захворюваності на ГРВІ та грип.

Вінницькі лікарі продовжують констатувати той факт, що кількість хворих на ГРВІ та грип мало відрізняється за минулорічну. Втім, в жодному разі не потрібно припиняти виконувати елементарні правила, які допомагають знизити чисельність хворих на простудні недуги. Міський голова Володимир Гройсман переконаний, що лише завдяки запобіжним і профілактичним заходам в місті вдалося стримати розповсюдження захворювань, особливо серед дітей. «В такому режимі слід протриматись 10-14 днів. Ми не будемо затягувати карантин більш ніж це потрібно. Зараз багато залежить від самих мешканців міста, від їх відповідального ставлення до здоров’я свого і своїх оточуючих» - вважає міський голова.

5 листопада у мерії учасники чергового засідання штабу вирішили створити мобільну групу по контролю за карантинним режимом у місті. До її складу входитимуть представники СЕС, міліції та комунальних служб (зокрема, працівники міських електричних мереж, які відключатимуть порушників від електроживлення). За результатами щоденних перевірок виявлено поодинокі випадки, коли деякі приватні підприємці не бажають виконувати розпорядження про тимчасове припинення діяльності. Вони будуть каратись згідно законодавства. Мова йде в тому числі і про притягнення до кримінальної відповідальності таких осіб. Керівники міської СЕС, органів УМВС та прокуратури домовились про співпрацю у цьому напрямку роботи.

Також Володимир Гройсман говорить, що ситуація у Вінниці повністю контрольована. До найбільших аптечних мереж міста двічі на день завозяться нові партії противірусних препаратів. В лікарнях напруга знизилась, усі медичні заклади забезпечені ліками. Також працівники міської станції швидкої допомоги фіксують зменшення кількості викликів.


Переглядів: 4239
Поширень: 0