Понад 20 хворих городян, які потрапили до вінницьких лікарень з діагнозами ГРВІ та грип, уже повернулись до своїх домівок.

З наступного тижня кількість виписаних буде дедалі збільшуватись, переконані медики. Головний державний санітарний лікар м. Вінниці Олександр Сорочан зазначає, що саме зараз відбувається пік захворюваності на гострі респіраторні інфекції та грип (за статистикою СЕС на 10 тисяч населення хворіє 246 осіб). А відтак, за прогнозами епідеміологів протягом наступних днів кількість хворих городян почне зменшуватись. «Майже на 30% знизилась кількість захворівших дітей, що ще раз доводить ефективність введення у місті карантинного режиму та профілактичних заходів, - впевнений Олександр Сорочан. - Тому моніторинг на предмет діяльності, зокрема, інтернет-клубів продовжуватиметься і надалі».

На черговому засіданні міського протиепідеміологічного штабу, яке відбулось 6 листопада у міській раді, було також вирішено у разі фіксування порушень з боку нічних клубів щодо тимчасового призупинення діяльності, - примусово обмежувати час роботи таких закладів. Окрім нічних клубів, мобільні групи упродовж цих вихідних ретельно перевірятимуть дотримання профілактичних заходів підприємствами торгівлі (ринки продуктової групи товарів, торгівельні центри та супермаркети).

На наступній нараді, яка відбудеться у понеділок, буде прийматись рішення щодо відновлення роботи вінницьких ринків промислової групи товарів з 10 листопада. «Проте, якщо при проведенні перевірок буде виявлено, що бодай 10% від загальної кількості працівників ринку, - не дотримуються масочного режиму, роботу такого ринку автоматично буде зупинено терміном на тиждень» - попереджає міський голова Володимир Гройсман. Також у понеділок на засіданні штабу буде розглядатись питання щодо продажу масок на касах торгових центрів та супермаркетів.

Загалом, ситуація у місті налагоджується - кількість хворих знижується, аптеки забезпечені противірусними препаратами та профілактичними ліками, підприємства міста у відповідності із наданими ними заявками отримують марлеві пов\'язки.


Переглядів: 3387
Поширень: 0