Відповідну Угоду про взаємне визнання та обмін посвідчень водія підписали Кабінет Міністрів України та Уряд Італійської Республіки. Від імені українського Уряду документ підписав Віце-прем'єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко в рамках офіційного візиту до Італії Президента України Петра Порошенка.

«Підписанням цієї угоди український Уряд позбавив водіїв необхідності здавати іспити і витрачати кошти в Італії. Тепер вони зможуть вільно їздити автомобілем територією Італії за українським посвідченням водія. Італійська система визнаватиме його на рівні з документом, виданим у цій країні», - прокоментував підписання Угоди Геннадій Зубко.

Ця Угода має забезпечити права українців, які постійно або тимчасово проживають на території Італії. Документом передбачено, що власник українського посвідчення водія може обміняти його на італійське без складання теоретичних та практичних іспитів і внесення відповідної плати.

Громадяни України зможуть керувати автомобілем на території Італії за українським посвідченням водія

За словами Віце-прем'єр-міністра України впродовж десяти років Україна та Італія не могли підписати такий документ і лише завдяки спільним зусиллям Міністерства внутрішніх справ України та Міністерства інфраструктури Італії це стало можливим. «Офіційний візит Президента України Петра Порошенка до Італії прискорив завершення переговорного процесу та підписання угоди», - додав він.

Довідка

Зараз громадяни України мають право керувати автомобілем за національними посвідченнями водія не більше одного року з моменту реєстрації свого місця проживання в Італії. Потім вони повинні отримати італійське посвідчення водія. Для цього треба здати теоретичний та практичний іспити та сплатити 600-1000 євро.

Угода укладена строком на 5 років і набирає чинності через 60 днів з дати отримання сторонами останнього письмового повідомлення про виконання ними всіх необхідних процедур. Далі Україна і Італія консультуватимуться щодо продовження дії документу.



Переглядів: 4406
Поширень: 0