Завдяки впровадженню нового електронного сервісу на сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру впроваджено можливість отримання витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку через Інтернет. Цією можливістю у Вінниці наразі вже скористалося 65 власників наділів.

Два місяці тому на виконання прийнятого Парламентом Закону №2423 «Про внесення змін до деяких законів України щодо посилення прозорості у сфері відносин власності з метою запобігання корупції», відкрито інформацію про власників та користувачів земельних ділянок по всій території України. Це дало можливість запустити нові електронні послуги у земельній сфері. Зокрема, запроваджено електронні послуги он-лайн замовлення витягу з ДЗК про земельну ділянку та витяг з нормативно-грошової оцінки. Це одні з найбільш запитуваних адміністративних послуг, які надають органи Держгеокадастру. Витяг про нормативно-грошову оцінку землі та витяг з ДЗК необхідні при здійсненні цивільно-правових угод щодо земельних ділянок.

«Замовлення послуги через Інтернет значно скорочує час для отримання інформації, адже власнику не потрібно зайвий раз звертатися до нашого спеціаліста, - розповідає начальник відділу кадастру Управління Держгеокадастру у м. Вінниці Світлана Сідлецька, - Отримати готовий витяг у Вінниці можна в будь-якому з чотирьох Прозорих офісів, який обере сам запитувач. При цьому необхідно пред’явити тільки документ, що посвідчує особу. На сьогодні у Вінниці замовленням послуги через Інтернет скористалося вже 65 власників ділянок».

Електронний сервіс замовлення витягу з Державного земельного кадастру про земельну ділянку працює на офіційному веб-сайті Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру (у розділі «Публічна кадастрова карта»). Сервіс дозволяє здійснити оплату послуги за допомогою електронного платіжного засобу та замовити одержання витягу у будь-якому Центрі надання адміністративних послуг по Україні.



Переглядів: 4821
Поширень: 0