Автор, зокрема пише «дев’ять вагонів з меланжем чотири дні простояли на станції Калинівка…». Це не відповідає дійсності.

Справді, журналістам повідомили про те , що у середу, 18 листопада, близько 500 тон меланжу закачано у 9 спеціальних залізничних цистерн, які вже сьогодні готові виїхати в Росію, для утилізації на підприємствах виконавця робіт. Однак про конкретну (реальну) дату і час відправки ніхто з військових та представників ОБСЄ не говорив. Залізничний ешелон готувався до виїзду на території частини. А час перевезення, формування та маршрут руху потяга визначає «Укрзалізниця».

Як повідомив командир частини підполковник Віталій Селезень цистерни з меланжем вирушили з частини на станцію Калинівка близько 12.00 21 листопада. Там, протягом 2-3 годин, фахівці «Укрзалізниці» здійснювали суто професійні маневрові роботи з формування составу. А саме, відповідно до вимог з перевезення небезпечних вантажів, встановлювались 4 вагони прикриття та інші роботи. Супровід та охорону вантажу здійснюють представники виконавця робіт з Російської Федерації.

О 18.55 годині 21 листопада потяг з меланжем вирушив у Козятин, а об 18.00 годині 22 листопада перетнув кордон України.

Також здивувався командир інформації у даному матеріалі з приводу іржавого алюмінієвого дроту…

З повагою, начальник РМЦ МО України (м.Вінниця)
Микола Поплавський

 


Переглядів: 4212
Поширень: 0