Придбати власний автомобіль — це лише півсправи. Разом з радістю нового придбання приходить тривога за його збереження. Адже охочі до легкої наживи завжди знайдуться, варто лише хоч на хвилину втратити пильність. Тому, аби задоволення від придбання «залізного коня» вам не зіпсували мисливці за чужим транспортом, візьміть до уваги кілька наступних порад.

Перш за все, обладнайте транспортний засіб надійною сигналізацією, якщо вона одразу не входила у комплектацію автомобіля. Автомобіль — власність досить дорога, щоб не поскупитися на його збереження, тому економити на сигналізаційних пристроях не слід. Найкраще придбати систему зі зворотним зв'язком, щоб у разі спроби викрадення відразу отримати сигнал незалежно від того, знаходиться ваш автомобіль поряд або за кілька кілометрів.

Але сигналізація — це ще не все, адже вона, як відомо, спрацьовує безпосередньо у момент спроби викрадення, і ніяк не раніше. Отож вам знадобиться деякий час на те, щоб добігти до свого залізного коня, а кваліфікованому викрадачеві вистачить і півхвилини, щоб залишити вас без машини.

Наступна проблема, якщо у вас все-таки вкрали автомобіль, впізнати його. Навіть перебитий номер двигуна розпізнається тільки з допомогою експерта, але якщо переварена вся номерна плита — то первісний номер відновленню не підлягає. Ще гірше, якщо ваш транспортний засіб уже встигли розібрати на запчастини — номер є далеко не на кожній деталі.

Тому найкращий вихід — зробити машину заздалегідь непривабливою для потенційних викрадачів, тобто пронумерувати всі вузли та агрегати. Для цього слід скористатися протиугінним маркуванням. Система маркування автомобілів полягає в нанесенні методом, який не видаляється, номеру кузова автомобіля на всі основні вузли і агрегати. Тобто втрачається сам сенс викрадення.

Таким чином це дозволить вам звести до мінімуму ризик викрадення, і при цьому максимально збільшує шанс впізнання автомобіля.

Крім того, з тієї причини, що всі вузли та агрегати вашого залізного коня тепер промарковані і фактично є номерними, можна не побоюватися занадто продуманих механіків у автомайстеренях — більше ніхто не замінить нову деталь на таку ж, тільки стару і не автентичну.

І, звичайно ж, не забувайте, що не варто паркувати авто, особливо у нічний час, будь-де. Якщо ви не маєте власного гаража, то подбайте про місце на стоянці. При цьому, підписуючи угоду з підприємством, зверніть увагу на те, чи нестиме воно матеріальну відповідальність у разі, якщо автомобіль з паркування викрадуть.



Переглядів: 2318
Поширень: 0