З наближенням до весняного періоду сільгосппідприємства починають готуватися до посівної. Значного розповсюдження у сільському господарстві набувають агрохімікати, багато з них являються небезпечними і потребують особливих умов перевезення.

Для безпечного перевезення таких вантажів, у тому числі агрохімікатів, паливо-мастильних матеріалів необхідно виконати ряд обов’язкових вимог. До обов’язкових вимог відноситься технічна відповідність транспортних засобів, які призначені для перевезення безпечних вантажів, спеціальна підготовка водіїв та інші вимог Правил дорожнього перевезення небезпечних вантажів.

Вказані вимоги стосуються не лише сільгосппідприємств, але й підприємств, установ, організацій, приватних підприємців, які займаються одержанням чи дорожнім перевезенням або відправленням небезпечних вантажів.

Територіальними сервісними центрами МВС у Вінницькій області проводиться видача свідоцтв про допущення транспортних засобів для перевезення визначених небезпечних вантажів, а також видача свідоцтв - ДОПНВ водіїв, які пройшли навчання у регіональних центрах спеціальної підготовки.

Для отримання свідоцтва про допущення транспортних засобів до перевезення визначених небезпечних вантажів необхідно до територіального сервісного центру подати укомплектовані відповідно до призначення транспортні засоби та відповідну заявку, інформацію про ДОПНВ свідоцтва водія та свідоцтво уповноваженого, копію свідоцтва про реєстрацію ТЗ, копію протоколу перевірки технічного стану, копію поліса обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, квитанцію про сплату за бланк свідоцтва та послугу з оформлення свідоцтва про допуск транспортних засобів до перевезення небезпечних вантажів. 

Водій, який має стаж керування транспортними засобами 3 і більше років, не має медичних протипоказань, пройшов спеціальне навчання у сфері дорожнього перевезення небезпечних вантажів та успішно склав іспит в регіональному сервісному центрі отримує свідоцтво ДОПНВ.    

Більш детальна інформація про надання сервісних послуг у сфері перевезень небезпечних вантажів знаходиться на сайті регіонального сервісного центру МВС у Вінницькій області. (rsc.vn.ua)



Переглядів: 3241
Поширень: 0