Чи варто ризикувати?

Регіональний сервісний центр МВС у Вінницькій області доводить до відома, якщо Ви купуєте автомобіль по генеральному дорученню-можуть виникнути певні проблеми.

У разі придбання транспортного засобу по генеральному дорученню, все одно власником залишається продавець, тому перед тим як здійснити таку угоду необхідно зважити всі «за» та «проти».

Наведемо декілька ризиків:

  • Особа яка передала Вам автомобіль для розпорядження та користування в будь-який момент може відкликати або ж скасувати довіреність, тоді Ви автоматично позбавляєтеся законного права користування придбаним автомобілем.
  • Термін довіреності, якщо термін на який видана довіреність закінчується, необхідно шукати власника та отримати від нього новий дозвіл (буває не завжди легко).
  • Необхідно пам’ятати, що доручення втрачає силу після смерті довірителя, тоді право власності на автомобіль може перейти до спадкоємців, які можуть вимагати безкоштовного повернення автомобіля.

Вище наведені ризики не є вичерпними. Проблем, які можуть виникнути з транспортним засобом придбаним по дорученню може виникнути багато.

Тож при оформленні безпосередньо в сервісних центрах МВС, в присутності адміністратора центру договори купівлі-продажу та нотаріально посвідчені договори купівлі-продажу надають Вам повне право бути власником автомобіля.



Переглядів: 2449
Поширень: 0