В Україні всього є 5 таких приладів, два з них у Києві. Вінниччина увійшла в число перших регіонів, де цей прилад уже запустили в роботу.

Алкотестер вже на вінницьких дорогах

Крім чіткого контролю за водіями, прилад фіксує і записує в пам’ять кількість протестованих осіб та результати тестування, чим забезпечує суворий контроль за роботою Державтоінспекторів з метою забезпечення незворотності покарання правопорушників і чистоти в органах правопорядку.

Результат вимірювання визначається в проміле (%) і означає величину наявності алкоголю в крові, що вираховується з концентрації алкоголю у видиху вальному повітрі. Показник приладу «0,20» означає наявність алкоголю в крові 0,20 проміле (%). Якщо людина твереза, на екрані будуть нулі: «0,00».

До вимірювача вставляється стерильна одноразова трубка, запаяна у пластику.

Якщо прилад визначає наявність рівня алкоголю в крові, за допомогою спеціального принтера, який зчитує інформацію світлодіодним індикатором, друкується висновок на інформаційному термопапері. На цей інформаційний лист інспектор вносить свої дані та дані протестованої особи та кріпить його до протоколу.
Усі дії інспектор має проводити у присутності двох понятих.

Для довідки:
Алкотестер (Alcotester 6810) розроблений і виготовлений у Німеччині, є високоточним пристроєм, використовується у країні виробнику та інших. Дозволяє визначити рівень алкоголю і вживання його. У разі прийому ліків, які містять спирт і дозволяють при цьому керувати транспортними засобами, прибор не реагує. Він має монітор, на якому за передбаченням виробника, на російській мові надаються команди для подальших дій: «дуйте», «ждите».


Переглядів: 3440
Поширень: 0