Індивідуальні номерні знаки на транспортний засіб замовляються лише після державної реєстрації транспортного засобу в територіальних сервісних центрах МВС.

Індивідуальні номерні знаки дійсні виключно на території України. Для участі в міжнародному русі використовуються номерні знаки, що відповідають вимогам Конвенції про дорожній рух (995_041). 

Комбіноване використання реєстраційних номерних знаків транспортних засобів та індивідуальних номерних знаків, закріплених за цим транспортним засобом, забороняється. Індивідуальні номерні знаки повинні відповідати вимогам постанови Кабінету Міністрів України від 11 липня 2000 року N 1081 (1081-2000-п) "Про запровадження номерних знаків транспортних засобів, що виготовляються за індивідуальними замовленнями їх власників" та чинним стандартам.

На індивідуальні номерні знаки забороняється наносити написи:

  • дискримінаційного характеру за ознаками мови, расової та національної належності, ставлення до релігії, ненормативного походження;
  • інші написи (дискримінаційні за ознаками соціального й майнового стану, статі, освіти, роду та характеру занять, місця проживання).

У разі, якщо індивідуальний номерний знак починається з двох окремих літер, їх сполучення не повинно збігатися з літеросполукою, що використовується для позначення адміністративно-територіальної належності. За одним транспортним засобом може бути закріплено лише один комплект індивідуальних номерних знаків.

Для замовлення індивідуального номерного знака власник транспортного засобу (юридична або фізична особа) (далі - замовник)надає в територіальні сервісні центри МВС такі документи:

  • заяву, зразок якої наведено в додатку 1; (Наказ МВС№466-30.11.2007 року) «Про затвердження Порядку замовлення, видачі та обліку номерних знаків транспортних засобів, що виготовляються на індивідуальне їх власників»
  • свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу або його копію;
  • довіреність, оформлену в установленому порядку (за відсутності власника транспортного засобу);
  • особистий паспорт заявника;
  • установчі або статутні документи юридичної особи чиїх копії (за потреби);
  • документ, що засвідчує державну реєстрацію символіки або логотипу юридичної особи (у разі нанесення логотипу або символіки на індивідуальний номерний знак), або його копію;
  • копію посвідчення члена громадської організації (за потреби).

Термін виготовлення індивідуальних номерних знаків установлюється до одного місяця з моменту надходження оплати.

За більш детальною інформацією звертайтесь в будь-який територіальний сервісний центр МВС у Вінницькій області (м.Гайсин, м.Могилів-Подільський, м.Вінниця, м.Тульчин та м.Хмільник), де вам нададуть змістовну консультацію та роз’яснення з приводу будь-якого вашого запитання.



Переглядів: 3088
Поширень: 0