«1 квітня медичні працівники знову обстежуватимуть вінничан у пересувному флюрографічному автобусі. Цього разу він стоятиме біля першої платформи на Центральному автовокзалі. Тож, всі бажаючі зможуть тут зробити флюорографію та виключити можливість захворювання на туберкульоз», – каже директор департаменту охорони здоров’я Вінницької міської ради Олександр Шиш.

Також Олександр Шиш зазначив, що профілактичні флюорографічні обстеження є дуже важливими для раннього виявлення туберкульозу. Проте, на жаль, люди часто нехтують цими дослідженнями і, як результат – запущена хвороба.

Довідка

Туберкульоз – це інфекційне захворювання, збудником якого є мікобактерія туберкульозу, передається повітряно-крапельним шляхом від хворої людини до здорової при вдиханні пилу (аерозолю), в якому є мікобактерії. Кожен хворий на туберкульоз заражає до 20 здорових осіб, тому є небезпечним для оточуючих.

У Вінниці в 2015 році виявлено 129 випадків захворювання на туберкульоз. У місті спостерігається незначне зростання рівня захворюваності на цю недугу: з 38,8 (у 2014-му) до 39,2 на 100 тис. населення. А флюорографічне обстеження з профілактичною метою за 2015 рік пройшло 122052 вінничанина.



Переглядів: 2798
Поширень: 0