За даними Українського Гідрометцентру, 5-7 травня у Житомирській, Київській, Вінницькій, Кіровоградській, Черкаській та Миколаївській областях переважатиме висока (4 класу), місцями надзвичайна (5 класу) пожежна небезпека. У зв’язку із утриманням сухої погоди на території України, Державна служба України з надзвичайних ситуацій вкотре закликає громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів та на відкритих територіях. Адже частіше за все, пожежі у природних екосистемах виникають в результаті людської недбалості та неуважності.

Масштабні загоряння можуть мати негативні наслідки як для навколишнього середовища, так і для людей: спричинити пожежі будівель, знищити лінії електромереж, газо- та нафтопроводів, лісових насаджень.

Пожежі на торфовищах, які також часто виникають саме внаслідок необережного поводження з вогнем, як правило, викликають значний суспільний резонанс, а їх гасіння має довготривалий характер та потребує значних матеріальних та людських ресурсів.

Вінницькі рятувальники попереджають про великий ризик пожежної небезпеки

Шановні громадяни! Дотримуйтесь правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів, на відкритих територіях.

Аби уникнути пожеж у екосистемах, дотримуйтесь наступних правил:

  • не розводьте багаття у лісі;
  • намагайтесь не палити в лісі, не кидайте недопалки на землю, особливо там, де наявна суха підстилка;
  • не залишайте просякнуті бензином та іншими горючими речовинами ганчірки;
  • не створюйте смітники в лісі та на прилеглих територіях, тим більше, не підпалюйте їх.

Пам’ятайте, що лише висока культура поводження з вогнем, дотримання правил пожежної безпеки позбавить вас від біди і страждань, що приносять пожежі.

Будьте пильними та у разі виникнення пожежі негайно телефонуйте за номером Служби порятунку «101».



Переглядів: 2762
Поширень: 0