Якщо хтось із громадян виявить в день виборів недійсність паспорта, пов’язану з відсутністю по досягненню 25 та 45-річного віку вклеєної фотографії, то цю процедуру можна буде здійснити у паспортному відділі за місцем реєстрації, - повідомив начальник ВГІРФО ГУМВС України у Вінницькій області підполковник міліції Борис Наливайко.

Також громадяни, які не змогли своєчасно отримати новий паспорт, пов\'язаний зі зміною прізвища через укладення шлюбу, матимуть змогу забрати документ, необхідний для участі у виборах.

Хотів би довести до відома жителів області, які змінили місце реєстрації, що до 9 січня цього року вони мають поінформувати про ці зміни відповідні відділи реєстру виборців у райдержадміністраціях для того, аби бути внесеними до списків виборців, - зазначив Борис Наливайко. - А якщо громадяни змінять місце проживання після 9 січня, то в цьому випадку потрібно безпосередньо звертатись до виборчих комісій за місцем нової реєстрації.

На території області знаходиться 1672 виборчих дільниці, станом на 30 грудня 2009 р. зареєстровано 1 млн 291193 виборці.

Паспортні підрозділи області повністю забезпечені бланками паспортів громадян України, тому всі жителі області, які мають необхідність обміняти паспорт на новий, можуть звертатися до паспортних служб та оперативно їх отримати.

На сьогодні не витребуваними з паспортних підрозділів залишаються 753 паспорти громадян України.

- Хочу звернутися до громадян, які до цього часу не забрали паспорти України, зробити це найближчим часом, - наголосив керівник обласної паспортної служби, - адже без паспорта неможливо буде взяти участь у виборах Президента України.


Переглядів: 3235
Поширень: 0