Невдовзі вінничани зможуть записуватися на прийом до лікарів та проглядати дані своєї медичної картки невиходячи з дому. На даний час тестується Інтернет-ресурс "Персональний кабінет пацієнта". За допомогою цього ресурсу вінничани зможуть без телефонного дзвінка чи візиту до центру первинної медико-санітарної допомоги записатися на прийом до лікаря через Інтернет. Окрім цього, можна буде не виходячи з дому дізнатися результати своїх аналізів, висновками лікаря та призначеним лікуванням тощо. Про це повідомив на своїй сторінці у мережі Фейсбук Вінницький міський голова Сергій Моргунов.

"Маю ще одну новину для вінничан. Нещодавно в тестовому режимі ми запустили Інтернет-ресурс «Персональний кабінет пацієнта». Це наступний крок після впровадження «Електронної картки пацієнта» в усіх центрах первинної медико-санітарної допомоги (ЦПМСД), Муніципальному діагностичному центрі, що на вул.Київській, Центрі матері та дитини і кардіоцентрі. Зараз ми поширюємо цю систему на стаціонарні відділення та працюємо над інтеграцією у неї жіночих консультацій та пологових будинків.

Що це нам дає? Через «Персональний кабінет пацієнта» всі мешканці міста відтепер мають онлайн-доступ до своєї електронної медичної картки. Ще одна опція, яка стала можлива із запровадженням цього ресурсу, - запис на прийом до лікаря через Інтернет, чого раніше ми не могли запровадити на системному рівні.

Якщо говорити більш детально про можливості, які з’являються у пацієнта, то, маючи доступ до Інтернету і зайшовши у свій персональний кабінет, людина має змогу записатись до лікаря самостійно без додаткового дзвінка у потрібний центр, а також ознайомитись у себе вдома з результатами аналізів, висновками лікаря, переліком призначених препаратів, а згодом тут будуть розміщені дані про лікування в стаціонарних відділеннях.

Для реєстрації у цій системі потрібно звернутись з паспортом у центр первинної медико-санітарної допомоги за місцем проживання для того, щоб отримати логін та пароль у сімейного лікаря. Зайти до «Персонального кабінету пацієнта» незабаром можна буде і з офіційного сайту міської ради. Для цього потрібно буде увійти в розділ «Галузі міста» та перейти до підрозділу «Охорона здоров’я».

Новий ресурс зараз апробовується, тому для нас важливий зворотній зв’язок з мешканцями для кращого розуміння слабких місць ресурсу. Звичайно, я бажаю вінничанам гарного здоров’я, але якщо вже трапилась хвороба, то для зручності пропоную спробувати наш новий онлайн-сервіс", - написав Сергій Моргунов.



Переглядів: 11005
Поширень: 0