В Україні передбачається поетапне впровадження обов’язкової відеофіксації процесу проведення огляду шляхом використання посадовими особами митниць індивідуальних портативних відеокамер. Про це повідомив Голова Державної фіскальної служби України Роман Насіров. За його словами, процес відбуватиметься по мірі забезпечення відеокамерами відповідних підрозділів.

"Камери будуть у кожного інспектора. Митний огляд з обов’язковим коментарем співробітниками своїх дій буде зніматися безперервно на відеокамеру, інформація з якої передаватиметься на центральний сервер. Сам інспектор не буде мати доступу до записаної інформації», - пояснив принцип роботи відеореєстраторів Роман Насіров. Передбачається, що об’єктом відеофіксації будуть будь-які товари, транспортні засоби, що переміщуються через митний кордон України; посадові особи ДФС, інших контролюючих та правоохоронних органів, які беруть участь у проведенні огляду; документи, необхідні для здійснення митного контролю; засоби забезпечення ідентифікації, накладені на документи, товари, транспортні засоби; території та приміщення складів тимчасового зберігання, митних складів, магазинів безмитної торгівлі, що підлягають митному контролю.

Впровадження таких заходів дозволить звести до мінімуму зловживання службовим становищем і корупцію, а також дозволить підвищити ефективність митного контролю.



Переглядів: 3305
Поширень: 0