Упродовж минулого року тільки в місті Вінниці було скоєно 158 крадіжок особистого майна громадян з їх транспортних засобів, причому найбільше – 91 – у Ленінському районі, на третину менше у Замостянському та Староміському районах разом. З початку цього року в обласному центрі скоєно 12 аналогічних злочинів, більшість з яких (61,5%), знову ж таки, припадає на Ленінський район.

З урахуванням результатів проведеного моніторингу визначено регіони міста, в яких типові злочини скоюються найчастіше. Це мікрорайон Вишенька, райони Центрального та Привокзального ринків та територія автостоянки магазину «Грош». Найбільша кількість злочинів скоюється у п’ятницю, суботу та неділю. Пік крадіжок припадає на проміжок часу з 24-ої до 06-ої години та з 14-ої до 16-ої години.

Крім цього, почастішали випадки викрадення особистих речей з автомобілів, які залишені без нагляду поблизу будинків, місць роботи та в інших громадських місцях. Злочинний світ задля реалізації своїх незаконних намірів вдало використовує усі психологічні та тактичні методики, що дозволяє їм легко вирахувати жертву і здобич. Документи, цінні речі не потрібно залишати в автомобілі, навіть якщо ви відлучаєтеся на декілька хвилин до свого помешкання, офісу чи магазину. Для здійснення крадіжки злодію-професіоналу достатньо й кількох секунд, яких вам не вистачить навіть на те, щоб покликати на допомогу.

Державтоінспекція Вінниччини застерігає і закликає всіх власників транспортних засобів: з метою уникнення втрати Вашої власності будьте пильними, уважніше ставтесь до своїх цінностей. Залишайте транспортні засоби на спеціальних майданчиках, які охороняються, обладнуйте їх протиугінними засобами. Але у будь-якому випадку не залишайте в автомобілі документи та цінні речі.

Віктор Гончарук,
підполковник міліції,
начальник сектору організації розшуку
викраденого автомототранспорту
Управління Державтоінспекції


Переглядів: 3218
Поширень: 0