Через підвищення рівня захворюваності на грип і гострі респіраторні вірусні інфекції населення міста та у зв’язку з необхідністю профілактики їх епідемічного розповсюдження, з понеділка, 19 грудня, призупиняється навчання у школах №№ 1, 3, 4, 7, 9, 10, 14, 16, 17, 27, 29, 31, 33, 36 та Вінницькому технічному ліцеї. Таке рішення було прийнято сьогодні, 16 грудня, під час засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Наступного тижня комісія знову збереться на засідання, щоб проаналізувати поточні показники захворюваності та відвідування школярами решти шкіл. На даний момент середня питома вага відсутніх через хворобу учнів у навчальних закладах становить 12%.

Підвищення рівня захворюваності відмічається починаючи з 47 - 48 тижня поточного року. Так, за 48 тиждень з приводу респіраторних захворювань звернулись за медичною допомогою 3028 вінничан, з яких діти складали 69,5%, за 49 тиждень зареєстровано 3516 захворілих, з яких 67,2% - діти. Протягом 50 тижня занедужало вже 4407 осіб, 72,3% з них становлять діти. Про це повідомила начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства управління Держпродспоживслужби у м. Вінниці Ірина Односталко.

Тому з понеділка, 12 грудня, було запроваджено щоденний моніторинг відвідуваності загальноосвітніх закладів. Станом на 15 грудня 2016 року середня питома вага відсутніх через хворобу учнів шкіл міста становить 12%. Найбільша кількість захворівших школярів зафіксована в ЗШ №33 і становить 35%.

Враховуючи ситуацію із захворюваністю на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції з 19 грудня у 15-ти з 37 навчальних закладів міста призупиняється навчання. В решті шкіл наступного тижня буде продовжуватись моніторинг рівня захворюваності.

Ще тиждень тому рівень захворюваності на грип та ГРВІ у Вінниці був нижчим на 36% від епідпорогу. Досвід минулих років свідчить, що найефективнішим заходом попередження поширення захворюваності на грип та ГРВІ серед дітей є припинення навчання на період «піку» захворюваності.

Міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій знову збереться на засідання наступного тижня. ​



Переглядів: 9992
Поширень: 0