Не на смітник, а на переробку вінничани можуть відправити свої ялинки та сосни. Таким чином городяни зроблять свій внесок в озеленнення міста та навіть нагодують тварин у міському зоопарку.

Як розповів заступник начальника міського комунального підприємства «Вінницязеленбуд» Микола Залецький, пункт прийому ялинок від населення діє за адресою вулиця Максимовича, 24. Графік роботи – із 8-ї ранку до 17-ї вечора. Телефон: (0432) 61-15-72.

"Головну ялинку міста після 20 січня також розберуть та привезуть нам, – каже комунальник. – Таким чином ми отримуємо матеріал для опалення теплиць, в яких вирощуємо дерева та рослини для подальшого озеленення міста".

Вимог щодо стану ялинки немає. Тонкі ялинки комунальники відправляють до місцевого зоопарку у якості корму для деяких тварин. Решту дерев використають для опалення теплиць.

Зауважимо, що наприклад у Києві наразі діє десять пунктів прийому ялинок від населення. Щоправда, серед вінничан така послуга не популярна.

"Минулого року з населення нам ніхто не приніс своєї ялинки, позаминулого – максимум 15 штук, – розповів Микола Залецький. – Сподіваємось, сумлінні вінничани все ж збагнуть, що така нескладна процедура дозволить не тільки зекономити місце на сміттєзвалищах, а й зробити свій маленький внесок у озеленення Вінниці".



Переглядів: 3782
Поширень: 0