Перші анонси про відкриття льодових арен городяни почули ще восени минулого року. Анонсують відкриття ще двох арен: одна в розважально-спортивному комплексі, який побудують на території "Терміналу". А друга - обіцяний міською владою льодовий палац. Щоправда, там швидше за все катання для всіх бажаючих не буде. На цьому катку мають займатися хокеєм та фігурним катанням вихованці дитячих спортивних шкіл.

В одній з діючих льодових арен у Вінниці є кафе, гардероб, душові. Також діє накопичувальна система - тобто, постійним клієнтам обіцяють скидки. Вартість години ковзання на обох ковзанках приблизно однакова - від 10-15 гривень дитячий квиток, від 15-20 гривень для дорослих. В обох критих ковзанках вартість квитка залежить від часу та дня тижня. Щоправда, "Айс-Авеню" розподіляє послуги на оренду ковзанів та перебування на льоду. В "Льодовому клубі" в центральному парку поки що платня спільна.

На аренах обіцяють проводити хокейні чемпіонати, а також - запровадити школи фігурного катання та дитячого юнацького хокею. Льодовий палац "Айс-авеню" з цією метою найняв на роботу майже 60 інструкторів.

Обидві льодові арени обіцяють вінничанам різноманітні видовища. Зокрема, "Айс-Авеню" вже влітку збирається привезти до Вінниці льодовий цирк.
- Я кілька років тому побачив виступ цирку на ковзанах, для мене це стало неабияким враженням. Саме після цього видовища я вирішив обов\'язково збудувати льодовий палац в Вінниці. Для того, щоб збудувати арену, я об\'єднав зусилля з Політехнічним Університетом, - розповідає випускник ВНТУ директор "Айс-авеню" Сергій Горобець. - Студенти ВУЗу тут займатимуться фізкультурою - за бажанням.
На відкриття льодової арени в Центральному парку культури і відпочинку "Льодовий клуб" була запрошена вінницька хокейна команда. Щоб було веселіше - організатори влаштували дискотеку.
- Ми хочемо, щоб клуб став частиною життя вінничан, - сказала заступник директора з маркетингу Юлія Борисова. - А ми гарантуємо цікавий і корисний молодіжний та сімейний відпочинок. "Льодовий клуб" у Вінниці не гірший, ніж у Кракові чи Відні. Думаю, що вінничани зможуть оцінити і дискотеки на ковзанах, які відбуватимуться у вихідні. Окрім цього, тут відбуватимуться і серйозні спортивні заходи. Уже проводиться набір у групи хокею та фігурного катання. Навчання проводитимуть професійні інструктори, фігуристи та спортсмени міжнародного рівня.

Якщо у Вінниці відкриють третій льодовий палац, конкуренцію між закладами відпочинку відчують всі городяни, які полюбляють відпочинок на ковзанах. Вже зараз вартість години ковзання в одній з льодових арен дещо зменшилась. Відповідно, можна припустити, що це відбулось через відкриття ковзанки конкурентів, які запропонували більш демократичні ціни.

А як у них?
Один з найдивовижніших катків із натуральною кригою щороку відкривають на першому поверсі Ейфелевої башти. Столиця Франції забезпечила гостям одного з найпопулярніших туристичних місць світу можливість покататися безкоштовно - на висоті 57 метрів. Ковзани зовсім не обов\'язково приносити із собою - можна їх взяти в оренду. Єдине за що треба заплатити - це візит на перший поверх самої башти. Зекономити можна на підйомі - не платити за ліфт, а скористатися сходами. Найприємніший момент: не тільки ковзання на першому поверсі Ейфелевої башти, але й види Парижу з висоти пташиного польоту. Розмір катка - 220 квадратних метрів, одночасно на ньому може перебувати сотня відпочиваючих.
В Москві також цього року відкрили на Червоній площі один з найбільших відкритих катків Європи. Організатори обіцяли, що незалежно від температури повітря він працюватиме до початку березня. Загальна площа ковзанки - 2,7 тис. квадратних метрів. Вона зайняла десяту частину історичної площі. Біля ковзанки збудували дерев\'яне казкове містечко, звідки можна було споглядати за відпочиваючими. Каток обладнали бортами, місцями для вболівальників - тут проводили хокейні матчі. А також передбачили теплі роздягальні, прокат ковзанів і кафе. До того ж, будівельникам арени довелося піклуватися й історичною бруківкою майдану - аби її не пошкодили, довелося використати більше 250 тон спеціалізованого обладнання. Таким чином, льодову арену заливали не на бруківку, а підняли над нею.
Окрім цієї арени, в Москві постійно працює ще кілька. Вартість години ковзання на штучному покритті коштує в середньому від 200-300 рублів для дорослих (приблизно 40-60 гривень). Щоправда, й зручностей на столичних ковзанках Російської Федерації доволі багато. В Санкт-Пітербурзі ціни нижчі - в перекладі на гривні складають близько 30 грн. за годину.
У різних містах України льодові палаци вже давно не рідкість. В Харкові та Дніпропетровську працює кілька льодових арен. В Івано-Франківську та Львові - так само. Працює каток зі штучним покриттям і в Одесі. Хокеїсти з цих міст вже давно прославили Україну своїм вмінням грати та спортивними досягненнями. Серед керіників спортивних шкіл добре знають, що що таке харківська або львівська школа катання.
Одна з найбільших ковзанок у Києві пропонує відпочинок бажаючим на штучній кризі за вартістю дорослого квитка від 10 до 15 гривень, залежно від часу та дня тижня. Це - одна з найдешевших ковзанок столиці України. На інших вартість квитка коливається від 15-20 гривень. У вихідні це задоволення може коштувати 40-50 гривень на годину.
Майже всюди пропонують відпочинок у кафетеріях, паркінги для власних автівок, бари на ковзанах, гардероби та камери схову.

Для довідки:
Вартість ковзанів може коливатися від 170 і до 2500 гривень. Вони можуть бути "хокейні", "фігурні", "фітнесові", "кліпсові". Ті що дорожче - з натуральної шкіри, дешевші - зі шкірозамінника або пластика. Можна знайти і вітчизняні ковзани - вони коштують близько 100 гривень. На ринкові, якщо шукати ковзани б/в, можна сторгуватися і дешевше. Фахівці радять купляти ковзани на 1-2 см більші за звичайне взуття - аби можна було вдягнути теплий носок. А от ковзани на виріст - не рекомендують.


Переглядів: 6648
Поширень: 0