Це станеться наприкінці травня, а не червня, як було зазвичай. Такі зміни прискорило зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО), що розпочнеться вже другого червня. Щоправда, радіти учням ще зарано. Адже якщо у минулому році ЗНО одночасно слугувало і випускною атестацією, і вступною кампанією, то тепер воно стосується лише вступу у вузи.

З 11 по 18 травня в 11-х класах пройде державна підсумкова атестація. Школярі писатимуть контрольні тільки з трьох предметів - замість п’яти іспитів у попередні роки. Це обов’язкова для всіх українська мова і література, а також математика або історія України, залежно від профілю класу. Третій предмет – на вибір учня.

- Суттєва цьогорічна відмінність у тому, що бали з усіх предметів, а також за підсумкову атестацію, будуть зараховуватися при вступі до вузів. Вказаний в атестаті середній бал буде потім доданий до результатів ЗО при вступі, - зазначає начальник обласного управління освіти, Ігор Івасюк.

Під час ЗО абітурієнти зможуть обрати до п’яти предметів, два з яких є обов’язковими – українська мова і література, а також математика або історія України за вибором. ЗНО завершиться 23 червня.

Наразі зареєструвалася чверть усіх очікуваних учасників тестування – це близько 5500 учнів.


Переглядів: 2927
Поширень: 0