В середньому послуги няні за годину коштують 7-8 гривень. Найдешевші серед запропонованих послуг - 6 гривень на годину. Найдорожче - від 10 гривень, з умовою займатися з дитиною розвиваючими іграми.

Вікторія (ім\'я змінено - авт.) змушена працювати, а син для дитячого садочка ще замалий. Та й взагалі, хочеться, аби дитині надавали індивідуальний догляд, не обминали увагою, годували по-домашньому та й при цьому навчали. Самій матусі не вистачає часу за умов напруженого робочого графіку на повноцінний догляд за дитинкою. Відповідно, каже вона, треба шукати няню. Але є проблема: як пересвідчитися, що няня дійсно кваліфікована і не за перегляд телевізора в чужій оселі бере гроші?

Як шукати?
Для того, щоб знайти няню, є два варіанти: можна полистати газети з об\'явами, а можна звернутися за рекомендаціями до знайомих. Обиравши другий варіант, шукати значно легше. Насамперед тому, що знайомі більш-менш об\'єктивно розкажуть, чи дійсно ця няня виправдовує сподівання і як саме проводить час із дитиною. У першому ж варіанті можна покластися тільки на свою власну інтуїцію. А ще, що теж дуже важливо, на реакцію дитини. Якщо малюкові з першого погляду няня не сподобалась - не примушуйте до спілкування і не силуйте. Добра з того не буде.

Послуги нянь у Вінниці рекомендують кілька агенцій та приватні особи. В середньому година няниного часу коштує 7-8 гривень. Різниці між приватними особами та агенціями щодо вартості - немає. Єдине - в агенції за підбір кандидатури сучасної Мері Поппінс з вас візьмуть додатково до 200 гривень. Проте, няня в агенції має анкету, з якою можна ознайомитися або ж переглянути кілька і таким чином обрати кандидатуру. До того ж, завжди є місце, куди можна звернутися із претензією. Приватна особа може залишити вам тільки номер мобільного телефону, і шукай згодом вітра в полі зі своїми претензіями.

Якщо ви хочете, аби з вашою дитиною не тільки гуляли, але й гралися у розвиваючі ігри, читали книжки, вчили вірші або займалися іноземною мовою - за це треба буде заплатити більше. Послуги такої няні вартують від 10 гривень на годину. В одній з агенцій нам порекомендували винаймати двох спеціалістів - няню і репетитора з іноземної мови. Послуги останнього за годину коштують від 20 гривень. В іншій агенції повідомили, що в них усі спеціалісти виконують ролі гувернанток і мають багатий педагогічний стаж.

У будь-якому разі, чим більший досвід у няні - тим дорожче вона братиме за свої послуги. Серед того, що ними пропонується, можуть бути і зайняття музикою, і співами, і прогулянки. Приватні особи пропонують і прибирання в квартирі, і готування їжі - щоправда, з доплатою. Всі умови краще обговорити ще на першій зустрічі, в момент підписання договору у кадровій агенції або домовленості із приватною особою.

Найголовніше, після того, як няня вже деякий час займається з дитинкою - варто обговорити з малюком всі питання, розпитати що вони роблять у той час, коли батьків немає вдома, що їдять і чи задоволений він змінами в житті. Реагувати краще на першу ж дитячу претензію.

Останнім часом за кордоном в практику увійшло встановлення відеокамер вдома. Це - питання безпеки. Завдяки цим камерам батьки точно знають, чим саме займається няня, і як себе почуває їхня дитина. Поштовхом до таких дій стало кілька неприємних інцидентів із виховательками: дітей били, гувернантка вживала спиртне, запрошувала гостей у будинок родини, що її найняла.
Щоправда, будь-яка сучасна няня зазвичай береже свою репутацію, адже за допомогою рекомендацій вона отримає наступну роботу. А завдяки письмово складеним та підписаним домовленостям можливості зловживань майже нівелюються.


Переглядів: 6020
Поширень: 0