Таке рішення було прийнято сьогодні в ОДА під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій облдержадміністрації, яке відбулось під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка .

Обмеження пов’язане з необхідністю економії газу, якого не вистачає в Україні через дії російського «Газпрому» , а саме - припинення виконання контрактних зобов’язань.

Андрій Гижко повідомив членів комісії про наступне: «Наказом Міністерства енергетики та вугільної промисловості України по всій державі введено «кризову ситуацію надзвичайного рівня в газопостачальній сфері». Прийнято ряд обмежень, щоб зекономити газ та зменшити його споживання. Тому на Вінниччині буде призупинено навчальний процес до 7 березня включно. Крім того, у школах та вишах буде понижено температурний режим до мінімально допустимих норм для збереження системи теплопостачання",- уточнив Андрій Гижко.

Отже, за рішенням обласної комісії ТЕБ та НС, на Вінниччині не працюватимуть з 3 по 7 березня усі заклади освіти : школи , училища та вищі учбові заклади.

Для дитячих садочків зроблено виключення – малята зможуть відвідувати ДНЗ вже з понеділка, тож для них додатковим вихідним буде лише завтра – 3 березня.

Крім того, комісія своїм рішенням рекомендувала органам місцевого самоврядування та керівникам РДА, по можливості, 3 березня робочу суботу все ж зробити вихідною. А температуру в приміщеннях установ знизити до мінімуму.

Андрій Гижко також звернувся до представників Облагролісу та Держлісгоспу із проханням забезпечити безперебійне постачання в максимально можливих об’ємах до котелень, які працюють на альтернативному паливі дров, щепи тощо.

Важливо: Заклади освіти, які забезпечуються теплом від котелень на альтернативному паливі, тобто не опалюються газом, заняття проводитимуть у звичайному режимі.



Переглядів: 4805
Поширень: 0