Розпочався останній місяць кампанії декларування доходів, отриманих фізичними особами уподовж 2017 року, а ви, через брак часу, ще не виконали свій конституційний обов’язок? Тоді наша інформація саме для вас.

Насамперед зауважимо, що податкова декларація про майновий стан і доходи подається платниками податків за місцем своєї податкової адреси. Для цього у будь-якого вінничанина є три способи її подання. Розглянемо кожен із них.

Перший – це подання декларації особисто або уповноваженою на це особою, тобто з безпосереднім відвідуванням податкової інспекції за місцем своєї податкової адреси.

У другому способі – декларацію можна надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення. У такому разі є певний нюанс, таке відправлення платник податку зобов’язаний здійснити не пізніше ніж за п’ять днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації.

Третій спосіб є найсучаснішим – це декларування засобами електронного зв’язку в електронній формі. Якщо вирішите скористатись саме цим шляхом і подати декларацію через „Електронний кабінет платника податків”, що розташований на веб-порталі ДФС України в меню електронних сервісів, врахуйте вимоги законів щодо електронного документообігу та електронного цифрового підпису (ЕЦП)

Отож  не баріться, задекларуйте свої доходи у будь-який зручний для вас спосіб. Кампанія декларування доходів, отриманих у 2017 році, триватиме до 1 травня поточного року. А для громадяни, які мають право на податкову знижку можуть подавати декларацію про доходи впродовж усього 2018 року.



Переглядів: 1499
Поширень: 0