Таке владнання конфлікту можливе за спільної згоди учасників дорожньо-транспортної пригоди.
- Правила дорожнього руху дозволяють при незначиних пошкодженнях водіям самим скласти схему ДТП, і, підписавши її, прибути до Державтоінспекції. Тобто викликати інспекторів не потрібно, - пояснив начальник профілактичного відділу ВДАІ Володимир Мотичко. - Але лише у тому випадку, якщо у аварії немає постраждалих, інакше на місце обов`язково мають прибути слідчі.

У ДАІ постійно працює чергова частина, куди можна звернутися у разі ДТП. Тел.: 59-33-33, 61-17-70, а також 02.

За словами Володимира Мотичка, зараз водії рідко власноруч складають схему ДТП, навіть при найменших аваріях викликають ДАІ. Причина, не в останню чергу, пов`язана саме зі страховкою.
- Схема, складена самими учасниками аварії не є документом для страхової компанії, - коментує директор однієї зі страхових компаній міста. - Тим паче, що страхувальники часто узгоджують з клієнтами пункт, за яким на ДТП обов`язково має прибути комісар. Тож самим складати схему і не викликати ДАІ та не повідомляти страхову компанію - не коректно з боку клієнтів.
Нині багато клієнтів намагаються обманути страхову компанію, лише торік наша Служба безпеки по Україні виявила 3 мільйони випадків страхового шахрайства. Нерідко аварії, до яких потрапляють їх клієнти, змушують страхові компанії розбиратись між собою.


Переглядів: 3284
Поширень: 0