Сьогоднішні пропозиції відпочинку на морі різноманітні і можуть задовольнити найвибагливішого вінничанина. У місті діють більше 60 туристичних агенцій, які пропонують відпочинок на берегах Туреччини, Єгипту, Чорногорії, Хорватії, Болгарії, Італії, Іспанії, Франції. В основному недешева вартість таких турів обумовлюється дорогим проїздом, вартістю візи, необхідністю сплачувати за комфортабельні умови.

Поради для вдалого відпочинку на морі

За інформацією начальника відділу у справах сім’ї, молоді та туризму міської ради Руслана Анфілова: в літній сезон 2010 року вінничанам доступні всі види літнього відпочинку. Є туристичні пропозиції молодіжних хостелів, дитячих оздоровчих таборів, турів вихідного дня, комфортабельних готелів та наметових містечок. У Вінниці можна придбати тур на будь-який смак та у будь-якому напрямку від екзотичних островів до живописних берегів Південного Бугу».

Найбільш недорогим та традиційним відпочинком вважається поїздка автобусом чи потягом до українських берегів Чорного та Азовського морів (коротка відстань, можливість харчуватись самостійно, варіанти недорогого проживання. Наприклад: вартість проїзду потягом Вінниця – Одеса від 70 грн., вартість проїзду автобусом Вінниця – Чорноморське /Крим/ - Вінниця від 350 грн., Вінниця – Затока – Вінниця від 200 грн.) Саме цим варіантом користуються незаможні вінничани, які прагнуть зекономити на подорожі до моря.

Поради для вдалого відпочинку на морі

Але для вдалого відпочинку важливо заздалегідь подбати про комфортну та безпечну подорож. Адже погодьтесь, що неприємно, коли очікуєш на комфортабельний автобус, а доводитись їхати на «розваленій маршрутці», або коли вчасно не виконується рейс, або замість котеджу зі всіма зручностями привозять до «курятнику на березі моря».

Городяни вже звикли до того, що в літній період немає розкиданих по всьому місту «парасольок», які агітують поїхати на море. Натомість, відповідно до рішення виконкому з’явилось єдине місце навпроти центрального автовокзалу по вул.Київській, де перевізники і туристичні фірми можуть проінформувати про поїздку до моря.
З метою впорядкування діяльності, пов’язаної з організацією літнього відпочинку та організацією перевезень до місць літнього відпочинку міським головою Володимиром Гройсманом створена робоча група, до складу якої входять представники відповідних управлінь та відділів і державних установ. Основне завдання групи - сприяти підвищенню якості послуг та додержанню суб’єктами підприємницької діяльності вимог чинного законодавства.

Ніяких ДОДАТКОВИХ вимог, окрім тих, що визначені в чинних державних нормах міською владою не встановлюється. Робоча група покликана домогтися виконання існуючих законів в напрямку організації літнього відпочинку та перевезень до місць відпочинку. Дії влади є реакцією на численні скарги минулих років від вінничан щодо неякісних послуг. Основні випадки скарг – це:

  • невідповідність автобусу, який надається, тому що рекламувався перед поїздкою;
  • відсутність комфортних умов в поїздці;
  • невиконання термінів дати і часу відправлення;
  • неузгодженість по прийому відпочиваючих на місці.

Законодавство передбачає виконання умов:

  • наявність у туристичної агенції: ліцензій на туристичну діяльність, всіх необхідних договорів з приймаючою стороною та авто перевізником, наявність страховки туриста/подорожуючого,
  • наявність у авто перевізника: ліцензії на пасажирські автоперевезення, трудових угод з водіями (не менше двох водіїв при поїздці на відстань більшу ніж 500 км), відмітки про технічний стан автобусу, відмітки про медичний огляд водіїв, угоду про спільні дії з туристичним підприємством, що займається розміщенням відпочиваючих в місцях відпочинку, страховку подорожуючих, видача підтверджуючих документів вінничанину при сплаті вартості послуг.

Вимоги до автобусу для можливості здійснення перевезень до місць літнього відпочинку: відповідний технічний стан, наявність багажних відсіків, наявність відповідних сидінь з можливістю регулювати висоту нахилу, а також для зручності поїздки має бути відповідна відстань між сидіннями, наявність гірського гальма (при поїздці в гірську місцевість).

Протягом літа робоча група буде постійно здійснювати моніторинг надання послуг підприємцями, у разі надходження розглядати скарги та сприяти підвищенню якості надання послуг, пов’язаних з організацією літнього відпочинку громадян в 2010 році.

 ПОРАДИ ВІННИЧАНАМ ДЛЯ ВДАЛОГО ЛІТНЬОГО ВІДПОЧИНКУ

  1. Визначте напрямок і курорт, який найбільше відповідає вашим побажанням. Побільше дізнайтесь про вибраний курорт до від’їзду (наприклад: Крим різниться на Західний – мілке тепле море, піщані пляжі, Південний берег – кам’янисті пляжі з галькою, глибоке море, гори; Східний – піщані пляжі, Чорне і Азовське море. Для тих, хто хоче менше часу витратити на дорогу рекомендовані курорти у Миколаївській та Одеській області. Для тих, хто погано переносить спеку – рекомендовані курорти у Карпатах. Пляжі Туреччини рекомендовані тим, хто цінує комфорт, систему «все включено» і віддає перевагу подорожі літаком. Курорти Болгарії сподобаються тим, хто прагне гамірливого відпочинку, закордонного колориту і готовий до довготривалих переїздів.)
  2. Визначте вид відпочинку і проживання. Оцініть, скільки коштів ви зможете витратити на свій відпочинок (Будиночок на базі відпочинку, номер в готелі, санаторій, апартаменти, приватний сектор. Триразове харчування, сніданки, приготування їжі самостійно)
  3. Замовте проїзд (Подорожуючий при сплаті за проїзд має право отримати квитанцію/квиток із зазначенням про страховку на час подорожі. Поцікавтесь який саме транспорт буде використаний, де буде ваше місце, скільки часу займе подорож.)
  4. Замовте проживання і додаткові послуги (При сплаті за проживання підприємство обов’язково має видати туристичний ваучер, в якому повинно бути зазначено якість проживання, термін, особливі умови. Дізнайтесь про контактні телефони і маршрут доїзду до місця проживання).
  5. Потурбуйтесь про власну безпеку. (У подорожі та на відпочинку варто звернути увагу на виконання персоналом заявлених послуг та необхідних правил безпеки).

При порушенні ваших прав, або наданні неякісних послуг не варто мовчати, потрібно звернутись зі скаргою і, або отримати якісну послугу, або вимагати компенсацію чи зниження вартості послуги.

 


Переглядів: 15384
Поширень: 0