Шквальні дощі та сильні пориви вітру, які нещодавно панували на території України, додали клопоту працівникам Вінницьких міських електромереж ВАТ АК «Вінницяобленерго». Внаслідок різних пошкоджень повітряні лінії провисали або навіть обривались. Тому електроенергетики обласного центру звертають увагу вінничан на правила поведінки у випадку виявлення пориву на електромережі.

Не кожна людина знає, що смертельно небезпечно не лише доторкатись до обірваного дроту, який лежить на землі, або звисає з опори, а й підходити ближче восьми метрів до нього. Тому у разі виявлення обриву потрібно подбати про те, щоб й інші люди не підходили близько до небезпечного місця і негайно сповістити про пошкодження диспетчера електричних мереж.

Електроенергетики застерігають - якщо біля вас впав на землю електричний кабель або ж ви знаходитесь на відстані менше 8 метрів від місця дотику дроту до землі - ні в якому разі не біжіть. Потрібно пам\'ятати про небезпеку напруги кроку, яка полягає у тому, що чим ширший крок людини - тим більша напруга на поверхні землі між ступнями ніг.

Якщо ж так трапилось, що людина у зоні розтікання струму знаходиться без засобів захисту, то потрібно із неї виходити або стрибками, або просувати ступні ніг по землі, не відриваючи одну від одної.

Нещодавно було змінено номери телефонів диспетчерів електромереж. Відтепер для того, аби отримати відповіді, пов\'язані із наданням послуг з електроенергії, потрібно дзвонити на номери: 53-60-66 або 68-28-32.


Переглядів: 24988
Поширень: 0