Останнім часом у Вінниці значно поменшало оголошень, які розклеюють на електричних стовпах, будівлях та огорожах. Пов\'язане це із тим, що у відповідності до Кодексу України про адміністративні правопорушення штрафи за порушення правил благоустрою становлять для громадян - від 340 до 1360 гривень, для посадових осіб - від 850 до 1700 гривень.

Розклеювання оголошень на стовпах, будівлях та огорожах вважається порушенням правил благоустрою. Тому за цим процесом стежать працівники інспекції по контролю за благоустроєм та санітарним станом міста. Вони проводять перевірки на предмет наявності реклам та оголошень у заборонених місцях. Далі роблять фотофіксації, які потім додають до протоколу про адміністративне правопорушення. Наступний крок - дзвінок за номером телефону, вказаному в об\'яві чи рекламі із запрошенням порушника до вищевказаної інспекції. Після цього протокол передається на розгляд до адміністративної комісії, яка і встановлює розмір штрафу.

За словами начальника інспекції по контролю за благоустроєм та санітарним станом міста Олексія Зубріцького, упродовж року вже складено 18 протоколів про адміністративні правопорушення. «Деякі правопорушники ігнорують наші запрошення, - повідомляє він. - У таких випадках комісія вирушає за адресою, що вказана у оголошенні чи рекламі, і вже на місці складає протокол».

Взагалі, за словами Олексія Зубріцького, ситуація щодо розклеювання друкованої реклами у невстановлених місцях значно покращується з допомогою дошок для оголошень, що встановлені на більшості зупинок громадського транспорту.


Переглядів: 10853
Поширень: 0