Ярмарки з продажу населенню сільськогосподарської продукції і продовольчих товарів традиційно В області розпочались традиційні осінні продовольчі ярмаркипроводять в обласному центрі по проспекту Юності (від вул. Келецької до вул. Стахурського. Свою продукцію 4 вересня до Вінниці привезли Барський, Вінницький, Калинівський, Літинський, Немирівський, Тивріський, Хмільницький райони. У ярмарку взяли участь і підприємства Вінниці.

Голова облдержадміністрації Микола Джига вважає, що такі ярмарки треба проводити системно. «Осінні ярмарки дають можливість людям зготовити продукти за прийнятними цінами, а нашим місцевим товаровиробникам – заробити», - зазначив він. Окрім того, викид продукції від виробника сприятиме зниженню цін, особливо на так звані продукти соціальної групи, навколо яких було створено штучний ажіотаж. Ярмаркова ціна на гречку починалась від 9 грн., борошно – від 2,5 грн., на цукор – від 8грн., картопля коштувала – від 2,5 грн. за кг. Про попит на провізію говорили неабиякі черги і скуповування товарів оптом.

Губернатор відзначив роботу міської влади щодо організації цивілізованих умов торгівлі.

Торгівці ярмарку не сплачують ринкового збору та інших податків, зазначив начальник головного управління економіки облдержадміністрації Андрій Гижко. Проте влада поставила умову щодо встановлення цін на 10-15% нижче ринкових.

В області розпочались традиційні осінні продовольчі ярмарки Очільник області поспілкувався як з торгуючими, так і з покупцями. І навіть сам здійснив покупку, проте не для себе. Подільський перець і свіжу рибу, на яку поклали око відвідувачі ярмарку, від губернатора отримали декілька здивованих городянок-пенсіонерок. Всього свої товари на першому осінньому ярмарку-2010 в обласному центрі представили 197 суб\'єктів підприємницької діяльності. Серед них сільськогосподарських організацій - 97, споживчої кооперації - 10, переробної промисловості - 27. У торгівлі буде задіяно 197 одиниць автотранспорту, найбільше – з міста Вінниці та Вінницького району. В першу суботу ярмаркового сезону продали майже 100 тонн овочів і фруктів, 40 тонн борошна і круп, 9 тонн цукру, 17 тонн м’яса і м’ясопродуктів. Також можна було купити олію, молок т молочні продукти, яйця, мед, зернові.

Сільськогосподарські ярмарки проходитимуть по суботах аж до 6 листопада, окрім 11 вересня, на яке припадає День міста. Режим роботи базару – з сьомої ранку до тринадцятої.


Переглядів: 8653
Поширень: 0