Не зважаючи на прогнози щодо збільшення кількості вінничан, які мають право на адресну соціальну допомогу, вінницькі управління праці і соціального захисту населення працюватимуть в звичайному режимі. Чітка система по оформленню субсидії, яка успішно працює у Вінниці і мінімізує затрати часу мешканцями і самими працівниками соцзахисту, дозволить вчасно прийняти усіх бажаючих вінничан.

З 2007 року у Вінниці значно спрощено процедуру оформлення субсидій. Завдяки опрацьованій програмі та структурі електронних файлів для автоматизованого вводу необхідних даних громадяни економлять свій час для оформлення документів. Тепер їм не потрібно звертатись до паспортних столів та до підприємств-надавачів комунальних послуг, щоб зібрати додаткові довідки про нараховані суми за житлово-комунальні послуги.

Донедавна, аби оформити субсидію, громадянам треба було пройти довгий шлях. Перш за все, вони звертались до ЖЕКів та усіх підприємств, які надають комунальні послуги, вистоювали в численних чергах, витрачали час на повторні візити тощо. Там їм надавали довідки про стан розрахунків за ту чи іншу послугу, потім, зібравши цілу низку документів, вінничани звертались до управлінь соціального захисту населення. Далі, заявнику пропонували написати заяву, в якій слід було вказати усі номери розрахункових книжок, номери лічильників тощо. Це викликало досить багато ускладнень, особливо якщо за субсидією зверталась людина похилого віку.

Зараз процедура значно скоротилась. Після створення єдиної електронної бази, усі нараховані за житлово-комунальні послуги суми можна отримати безпосередньо в управліннях праці і соціального захисту населення міста. Тепер городяни, які хочуть оформити субсидію, мають прийти до одного з управлінь соцзахисту, які знаходяться в кожній районній адміністрації міста. Тут надають довідку про розрахунки і перевіряють, чи є заборгованість за спожиті послуги. У разі, якщо заборгованість є, пропонують розрахуватися або ж подати заяву на реструктуризацію боргу. Далі через 10 днів після оформлення документів, виноситься рішення – надати субсидію, або ж відмовити.

Як повідомив заступник міського голови Андрій Рева, оскільки час прийому одного громадянина за новою процедурою чітко визначений і становить він 15 хвилин, за десять тижнів інспектори управлінь соціального захисту населення зможуть прийняти більш ніж 30 тисяч громадян. «Це досить зручно як для громадян, що звертаються за субсидією, так і для інспекторів соціального захисту, - говорить Андрій Рева. – Враховуючи те, що ціни на комунальні послуги зросли, очікується більша кількість людей, які оформлятимуть державну пільгу. А наша процедура оформлення допоможе прийняти значно більше людей».

За словами Андрія Реви, головною умовою призначення субсидії є наявність різниці між розміром плати за житлово-комунальні послуги, скраплений газ, тверде та рідке пічне побутове паливо і обсягом обов’язкового відсотку платежу. «Якщо у житловому будинку зареєстровані лише пенсіонери та інші непрацюючі особи, і їх середньомісячний сукупний дохід на одного мешканця не перевищує 50 відсотків, розмір субсидії у такому випадку становитиме 10 відсотків від середньомісячного доходу, – говорить Андрій Рева. – Всім іншим городянам – 15%».

Для довідки:

Для призначення субсидій необхідно звернутися з заявою до управлінь праці і соціального захисту населення в районах м. Вінниці за місцем реєстрації (прописки). До заяви необхідно додати наступні документи:

  1. Паспорт (копія) для дорослих;
  2. Свідоцтво (копія) про народження неповнолітніх;
  3. Пенсійне посвідчення (для пенсіонерів);
  4. Трудова книжка (копія) - для непрацюючих, в т.ч. для пенсіонерів;
  5. Довідка про доходи всіх працездатних членів сім’ї, пенсіонерів МО, УМВС за попередні шість місяців;
  6. Попереднє повідомлення про надання субсидії (в разі її призначення за минулий час );
  7. Ідентифікаційний номер;
  8. Для мешканців приватного сектору - домова книга, технічний паспорт на будинок.

Прийом заяв на призначення житлових субсидій на опалювальний період з жовтня 2010 року по квітень 2011 року буде проводитися до 31.01.2011 року включно.

За додатковою інформацією звертайтесь:

Головне управління праці і соціального захисту населення Вінницької міської ради 35-00-74 ; 35- 44-72;

1. Управління праці та соціального захисту населення в Ленінському районі (Центр) – вул. І.Бевза, 36 . телефон 61- 84 - 06 ;
2. Управління праці та соціального захисту населення в Ленінському районі ( Вишенька) – вул. Космонавтів , 30 , телефон 51-13-63;
3. Управління праці та соціального захисту населення в Замостянському районі - вул. 50 – річчя Перемоги,7, телефон 27-04-11;
4. Управління праці та соціального захисту населення в Староміському районі - вул. Островського,85, телефон 27-83-31.
 


Переглядів: 13081
Поширень: 0