Влітку поточного року маршрутні таксі міста почали працювати за новими правилами, які прописані в додатковій угоді між міською радою та перевізниками. З того часу вже у переважній більшості мікроавтобусів, які перевозять городян, розміщено пам’ятки з інформацією про обов’язки водіїв та кондукторів, а також контактні телефони, по яких вінничани можуть повідомляти про порушення цих правил.

Вимогу покращити якість надання послуг перевізників виконком міської ради поставив під час їх звернення щодо підняття тарифу на проїзд у маршрутних таксі. Підприємці надали усі необхідні обґрунтування, які підтверджують економічну доцільність нового тарифу, водночас підписали додаткові угоди, згідно яких вони зобов’язались перевозити дітей 1-6 класів за півціни, утримувати на маршруті передбачену договори кількість автомобілів та розклад їх руху, утримувати у належному санітарному стані кінцеві зупинки.

Окрім цього, у додатковій угоді водіям суворо забороняється палити у салоні авто, під час руху розмовляти по мобільному телефону, прослуховувати радіопередачі, які можуть ображати морально-етичні норми окремих категорій пасажирів. Визначені також вимоги до зовнішнього вигляду водіїв, які стосуються майок, футболок без рукавів та шортів. Категорично не допускається у спілкуванні з пасажирами використовувати ненормативну лексику та жести.

Пасажири, які стали свідками порушень цих правил, мають змогу звернутись до відділу оперативного реагування «Цілодобова варта», де створено спеціальну базу даних, до якої заносяться скарги саме по роботі маршрутних таксі. Цим скористалось уже 16 вінничан. Їх скарги здебільшого стосувались дотримання графіку руху маршрутних таксі та поганого ставлення до пасажирів водіїв.

Усі нарікання мешканців Вінниці на роботу маршруток, які надходять у письмовій, електронній чи усній формі до оперативних та цілодобових служб, опрацьовуватиме спеціальна комісія. Після цього за наявності систематичних скарг та порушень умов договорів комісія буде готувати пропозиції управлінню енергетики, транспорту та зв’язку щодо дострокового розірвання договорів з перевізниками.

Незабаром телефонувати диспетчерам служби «Цілодобова варта» за телефоном 15-60 стане можливим і з мобільного телефону – сьогодні проводиться уся необхідна для цього робота.


Переглядів: 4927
Поширень: 0