Упродовж майже двох тижнів у Вінниці діє громадська телефонна приймальня управління охорони здоров\'я. За цей невеличкий проміжок часу близька двох десятків вінничан вже скористались телефоном гарячої лінії. Зателефонувавши за номером 50-02-03, вінничани мають змогу поспілкуватися з фахівцями управління охорони здоров\'я та залишити свої пропозиції та побажання з приводу роботи медичних закладів міста. Як повідомляють в управлінні охорони здоров\'я, такий телефонний зв\'язок може відбуватися і у режимі конференції, коли, крім самого абонента, до зв\'язку одночасно можна долучати і головних лікарів вінницьких медичних установ.

За інформацією фахівців названого управління, відколи працює телефонна приймальня, вінничани вже мали змогу отримати медичну консультацію у телефонному режимі з приводу тих питань, які на сьогоднішній день їх найбільше цікавлять. «Найчастіше телефонують, аби отримати консультацію по щепленню від грипу та інфекційних захворювань як серед дорослих, так і серед дітей, - говорить головний терапевт управління охорони здоров\'я Вінницької міської ради Світлана Стефанкова. - Крім того, неабияку зацікавленість викликає питання забезпечення різних категорій населення пільговими ліками. Що ж стосується пропозицій і побажань, то найбільше питань стосується створення відділень сімейної медицини у Вінниці».

Крім громадської телефонної приймальні у Вінниці діє також телефонна довідкова служба. Зателефонувавши за номером 50-00-03, вінничани можуть отримати інформацію про перші необхідні кроки щодо надання допомоги при травмах та нещасних випадках, отруєннях, інфекційних та алергічних захворюваннях ще до приїзду лікаря або швидкої допомоги. Все це можливо отримати, дотримуючись інструкції операторів, які працюють за принципом операторів мобільного зв\'язку та пропонують обирати серед запропонованих підпунктів ті чи інші питання.


Переглядів: 3362
Поширень: 0