Уночі 25-28 листопада практично у всіх областях зниження температури від 0° до -7°, на дорозі ожеледиця.

З огляду на це Державтоінспекція рекомендує водіям бути уважнішими на дорозі, дотримуватися швидкісного режиму та дистанції, з особливою обережністю рухатися по мостах та естакадах.

Стандартні рекомендації для холодної пори року включають в себе зміну гуми на зимову, перевірку гальмівної системи і світлотехніки, дотримання правил паркування.

Заклик “перезути” свій автомобіль носить рекомендаційний характер, і робиться це перш за все з метою забезпечення безпеки всіх учасників дорожнього руху. Водночас, Державтоінспекція нагадує, що п. 31.4.5. ПДР визначено, що шини експлуатованих транспортних засобів повинні мати наступну залишкову висоту малюнка протектора:

  • легкових автомобілів і вантажних автомобілів з дозволеною максимальною масою до 3,5 т - 1,6 мм;
  • вантажних автомобілів з дозволеною максимальною масою понад 3,5 т - 1,0 мм;
  • автобусів - 2,0 мм;
  • мотоциклів і мопедів - 0,8 мм.

Залишкова висота малюнка протектора встановлюється для забезпечення необхідного зчеплення коліс з дорогою і дотримання безпеки дорожнього руху.

Крім того, слід пам\'ятати, що шини з різними типами малюнка протектора і різних конструкцій по різному ведуть себе при гальмуванні і маневрі транспортного засобу, тому заборонено використання на одну вісь транспортного засобу діагональних шин спільно з радіальними, ошипованих і неошипованих, морозостійких і неморозостійкіх, шини різних розмірів і конструкцій, а також шини різних моделей з різними малюнками протектора для легкових автомобілів, різними типами малюнків протектора для вантажних автомобілів.


Переглядів: 2942
Поширень: 0