За головну мету відпрацювання правоохоронці ставлять привчити пішоходів до дотримання Правил дорожнього руху, а саме переходу проїзної частини дороги тільки у відведених місцях з дотриманням правил особистої безпеки. Не менш важливим завданням є також контроль і забезпечення надання водіями переваги у русі пішоходам на пішохідних доріжках та регульованих перехрестях.

Порушення правил переходу проїзної частини дороги набуло масового характеру, що призводить до великої кількості автопригод і, щонайгірше, травмуванню та загибелі людей. Тільки за десять місяців цього року на автошляхах області загинули 20 людей і 146 отримали травми та каліцтва. У порівнянні з попереднім роком росту автопригод за участю пішоходів не відбулося, проте, дисципліна серед цієї категорії значно погіршилася, що спонукало Державтоінспекцію Вінниччини до радикальних кроків.

Для проведення дієвих заходів Державтоінспекцією визначені усі небезпечні місця, дні та години найвищого ризику для пішоходів. Зібрана та опрацьована інформація допоможе оперативно використовувати патрульні екіпажі у необхідних місцях, що сприятиме підвищенню безпеки дорожнього руху. У найбільш небезпечних місцях обласного центру за допомогою гучномовців до учасників дорожнього руху доводитиметься інформація про автопригоди та звернення Державтоінспекції про необхідність дотримання Правил дорожнього руху.

На усіх правопорушників - пішоходів чекає безкоштовний перегляд спеціально підготовленого відеофільму, сюжети якого складають хронікальні кадри з місць автопригод.

- Такий спосіб профілактики виправдовує себе, - запевняє начальник профілактичної служби УДАІ підполковник міліції Володимир Мотичко. - Адже переглянувши реальні події з місць ДТП та наслідки людської халатності і безвідповідальності, до яких призводять порушення пішоходами правил безпеки, люди усвідомлюють цінність власного життя. Як показала практика попередніх заходів, жоден правопорушник після перегляду відеофільму не віднісся з байдужістю до побаченого.

Для об’єктивності і прозорості організованого профілактичного заходу залучені також працівники засобів масової інформації. Тож не виключено, що порушники правил дорожнього руху побачать себе на каналах телебачення та шпальтах газет.


Переглядів: 3545
Поширень: 0