29 листопада у залі засідань міської ради відбулось засідання за круглим столом на тему «Як навчити дітей безпеці в Інтернеті». Ініціатором його проведення виступив один із операторів мобільного зв\'язку за підтримки Міського центру соціальних служб для сім\'ї, дітей та молоді та управління освіти Вінницької міської ради.

Сучасне підростаюче покоління досить швидко опановує навички користування комп\'ютерами. Відповідно всесвітня мережа Інтернет стає невід\'ємною частиною повсякденного життя школярів. Втім, окрім потрібної і корисної інформації віртуальний світ наповнений шкідливими, а інколи й небезпечними сайтами, які можуть нанести важку психологічну травму дитині.

Фахівці стверджують, що уникнути наслідків користування Інтернетом можуть самі батьки. Вони в першу чергу не повинні бути байдужими до того, якими Інтернет-ресурсами користується їхня дитина. За результатами досліджень 76% батьків не знають і не цікавляться тим, які сайти відвідує їхній син чи донька. Серед них і ті, хто зовсім не знайомий ні з роботою на комп\'ютері, ні з мережею Інтернет. Тому батькам, які хочуть допомогти своїй дитині розгледіти у глобальному павутинні загрозу, спеціалісти радять оволодіти комп\'ютерною грамотою.

Для цього компанія «Київстар» зайнялась просвітницькою роботою - уже видано посібник для батьків з освітньої роботи. Окрім цього в мережі Інтернет існує сайт (www.online-bezpeka.kyivstar.ua), де можна знайти інформацію про те, як навчити дітей безпеці у всесвітній віртуальній мережі. А головне, запевняють психологи, кожній дитині потрібна батьківська любов, і якщо її вдосталь, то й проблем із налагодженням стосунків із дітьми менше.


Переглядів: 3090
Поширень: 0