Про відповіді на ці запитання йшла мова на Міжнародної конференції під назвою «Презентація моделі залучення кредитних ресурсів на оновлення багатоквартирного будинку», яка проходила 24-25 червня 2008 року в м. Києві у рамках проекту «Стале самоуправління багатоквартирних будинків». Проект фінансується Програмою соціальних перетворень у Центральній та Східній Європі (MATRA) Міністерства закордонних справ Королівства Нідерландів.


Організатори ознайомили учасників конференції з розробленим механізмом залучення фінансових ресурсів на оновлення багатоповерхового будинку з використанням енергозберігаючих технологій. По цій схемі для 5 будинків в м. Ніжин та Бердичів проведено енергоаудит, розроблена проектно-кошторисна документація, підписані угоди про співпрацю між органами влади, банківськими структурами та об’єднаннями співвласників багатоквартирних будинків.


Метод залучення кредитів на ремонт та запровадження енергозберігаючих технологій в багатоквартирних будинках застосовується в Європейських державах. Співвласники багатоквартирного будинку в Україні отримали реальний шанс зробити капітальний ремонт у своєму помешканні. Керівники проекту погодились допомогти вінницьким ОСББ відновити свої будинки шляхом втілення розробленої моделі.


Переглядів: 5267
Поширень: 0