Державтоінспекція Вінниччини звертає увагу водіїв на несприятливі погодні умови та наголошує, що в умовах недостатньої видимості, зумовленої туманом, учасникам дорожнього руху необхідно бути особливо обережними та уважними.

В умовах туману відстань до об\'єкту здається в кілька разів більшою, ніж є насправді. Тому водіям потрібно максимально знизити швидкість і збільшити дистанцію до транспортних засобів, що рухаються попереду.

Крім того, необхідно рухатися з включеним ближнім світлом фар. Доцільно відмовитися від ризикованих маневрувань, які при несприятливих погодних умовах можуть призвести до небезпечних наслідків. Якщо виникає необхідність зупинитися, то швидкість потрібно знижувати поступово. А при зупинці необхідно включати аварійну світлову сигналізацію.

У зв’язку з погіршенням погодних умов потрібно чітко дотримуватися Правил дорожнього руху і безпеки. Державтоінспекція радить утриматися від автоподорожей. Якщо негода застала в дорозі, для вибору безпечної швидкості, передусім, слід врахувати власні навички, технічні можливості транспортного засобу, дорожні і погодні умови. Усі ці фактори мають впливати на зниження швидкості руху автомобіля і тим більше, якщо в ньому у якості пасажирів знаходяться діти. Пішоходам слід перетинати проїзну частину дороги у чітко визначених, безпечних, добре оглядових і освітлених місцях. Дітям, які повертаються з навчання чи прогулянки у темну пору доби необхідно нашити світлоповертаючі стрічки. Це зробить їх видимими і допоможе уникнути трагічних наслідків. Користувачам велосипедів, мопедів, гужових повозок перш ніж вирушати в дорогу слід перевірити наявність на транспорті катафотів. Не варто нехтувати засобами та заходами особистої безпеки, які допоможуть зберегти ваше здоров’я і життя. Будьте уважними!


Переглядів: 3128
Поширень: 0