У Вінниці розпочав свою роботу Адвокаційний клубУ 25 містах України будуть створені адвокаційні клуби. Координатором адвокаційного клубу у нашому місті є Вінницький обласний осередок ВМГО "Демократичний Альянс".

Мережа адвокаційних клубів – платформа для обговорення різних аспектів адвокації, обміну практичним досвідом впровадження адвокаційних кампаній, поширення успішного досвіду. 8 квітня успішно розпочали свою роботу шість клубів по Україні, в тому числі і у Вінниці.

Установче засідання відвідало 25 громадсько-активних Вінничан, які займаються суспільно-корисною діяльністю у різних сферах (підприємництво, бухгалтерія, правозахисна, молодіжна, профспілкова та ін..). Також до Вінниці завітали голова Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Демократичний Альянс» Василь Гацько голова Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Демократичний Альянс» Василь Гацько та заслужений журналіст України Вахтанг Кіпіані.

Насамперед учасники познайомились між собою. Задля ефективної роботи та єдиного розуміння, що ж таке «Адвокасі» та адвокаційна кампанія Василь Гацько ознайомив учасників по крокам з алгоритмом планування адвокаційних кампаній. Після чого учасники поділились досвідом успішних адвокаційних кампаній на місцевому рівні.

Вахтанг Кіпіані розповів про роботу медіа в адвокаційних кампаніях, про теперішню цензуру та про те, заслужений журналіст України Вахтанг Кіпіаніяк ефективно працювати із засобами масової інформації. Особливу увагу Вахтанг приділив новим медіа, соціальним мережам та й взагалі роботі в інтернеті, як у новому інформаційному майданчику.

Перше засідання виявилось надзвичайно цікавим та корисним. Між учасниками клубу був створений інтернетівський простір спілкування, де можна ділитись своїми думками, напрацюваннями та підтримкою в адвокаційних кампаніях. Наступне засідання вінницького клубу відбудеться 27 травня.

Захід проводився у рамках програми “Об’єднуємося заради реформ” (UNITER), що виконується Pact в Україні за підтримки Агентства США з міжнародного Розвитку (USAID).


Переглядів: 4042
Поширень: 0