В березні у Вінниці створено Асоціацію старших по будинках. Організуватись в окрему структуру, яка матиме свої повноваження і чіткі завдання, вирішили шість діючих старших по будинках. Очолив Асоціацію Олександр Гаврилюк, який є представником інтересів мешканців будинку по вул. Квятека, 43.

Інститут старших по будинках у Вінниці досить молодий і знаходиться лише на шляху розвитку. На сьогоднішній день мешканці майже 850 будинків обрали уповноважених представляти їх інтереси у взаємовідносинах між жителями і житлово-експлуатаційними підприємствами. Ці люди мають право в будь-який час знайомитись із інформацією, що стосується надання послуг жителям багатоповерхівок, які вони представляють, та впливати на їх якість.

Враховуючи те, що питання, якими опікуються старші по будинках, у всіх практично однакові, найактивніші «старші» об\'єднались в окрему Асоціацію. У такий спосіб вони планують обмінюватись досвідом та активно надавати допомогу мешканцям по питаннях утримання будинків.

«У травні голова Асоціації старших по будинках Олександр Гаврилюк братиме участь у зборах, які проводитимуть начальники ЖЕКів із мешканцями багатоповерхівок, - говорить директор департаменту житлового господарства Вінницької міської ради Сергій Кушнір. - Вони розповідатимуть вінничанам, які ще не обрали свого представника, про роботу старшого по будинку, аби люди розуміли, яку роль він відіграє у взаємостосунках між мешканцями та ЖЕКом, і були активнішими в питанні самоорганізації».


Переглядів: 3778
Поширень: 0