Наприкінці 2009 року виконком Вінницької міської ради прийняв рішення «Про встановлення муніципальної пільги по абонентській платі тарифу за опалення». Це дало можливість запровадити додаткові гарантії щодо соціального захисту мешканців Вінниці, які мають невисокий рівень доходів. Така пільга дозволяє городянам, яким призначено державну субсидію, отримати стовідсоткову знижку при оплаті за теплопостачання у міжопалювальний період.

Отримати пільгу по абонентській платі за опалення мають можливість городяни, яким упродовж опалювального періоду було призначено субсидію на відшкодування витрат по оплаті житлово-комунальних послуг. Для цього потрібно звернутися за призначенням муніципальної пільги до департаменту праці та соціального захисту населення. Ця пільга звільняє мешканців від сплати абонентської плати тарифу за опалення на період з першого травня до 30 вересня поточного року.

За словами директора департаменту праці і соціального захисту населення Вінницької міської ради Лариси Попової, минулого року державну субсидію отримало понад 19 тисяч городян. «У 2010 році за призначенням державної субсидії звернулось 19 тисяч 47 мешканців, - говорить Лариса Попова. – Загальна сума субсидії на відшкодування витрат по оплаті житлово-комунальних послуг становила понад 13,5 мільйонів гривень».

Обов’язковою умовою надання муніципальної пільги є відсутність заборгованості по сплаті за житлово-комунальні послуги або наявність договору реструктуризації заборгованості. Для того, аби отримати 100% знижку абонентської плати тарифу за опалення, слід звернутися до відділів соціального захисту населення за місцем проживання із заявою про призначення субсидії.

Для довідки:

З питаннями, пов’язаними із оформленням житлової субсидії, а також для призначення муніципальної пільги мешканцям м. Вінниці необхідно звернутися до відділів соціального захисту населення за місцем проживання:

  • в Ленінському районі №1 (Центр) - вул. І. Бевза,36 (тел. 61-84-06)
  • в Ленінському районі №2 (Вишенька) - вул. Космонавтів, 30 (тел. 51-13-63);
  • в Замостянському районі - вул. 50-річчя Перемоги, 7 (тел. 27-04-11);
  • в Староміському районі - вул. Островського, 85 (тел. 27-83-31).


Переглядів: 5202
Поширень: 0