«Сьогодні чиновники працюють не зовсім публічно, усі рішення приймаються у кабінетах, і я категоричний противник такого підходу, - каже міський голова Володимир Гройсман, - головне завдання створення такого офісу - винести все, чим займається сьогодні влада, у публічний простір».

У лівому крилі першого поверху будуть здійснювати особистий прийом громадян міський голова, його заступники та начальники управлінь. У правому крилі, – в Єдиному дозвільному офісі, - будуть працювати не тільки представники влади, але й усіх суміжних служб, для того, щоб досягти організаційної єдності у наданні послуг вінничанам. Звернувшись до Єдиного дозвільного офісу, підприємці та суб’єкти господарювання міста матимуть змогу не більше ніж за 2 візити здійснити реєстраційні процедури та оформити документи дозвільного характеру, визначитися з умовами та термінами їх отримання.

Дотепер вінничанам, які приходять у мерію, аби вирішити ті чи інші проблеми, доводиться витрачати час через біганину по поверхах. Як правило, це викликає черги та безконтрольність, що негативно впливає на якісний рівень тих послуг, які повинна надавати влада. Власне, саме тому і було прийнято рішення про переведення чиновників керівного складу на перший поверх для роботи із відвідувачами адмінбудівлі міської ради.

Весь поверх перетвориться у відкритий простір, на кшталт «open space» - де усі приміщення будуть розділені лише скляними перегородками. Робочі місця працівників не будуть відокремлюватись такими взагалі.

Вхід на інші поверхи буде здійснюватись за електронними перепустками через спеціальні турнікети. «Ми хочемо, щоб людина отримала на першому поверсі все те, за чим вона прийшла до міської влади, - каже мер. - Якщо ж ми зробимо поєднання двох систем, коли одні чиновники будуть приймати людей на першому поверсі, а інші у своїх кабінетах - ми ніколи не викорінимо корупцію і знову будуть шукатися способи «вирішення питань» подалі від людських очей. Тому перший поверх буде поверхом обслуговування громадян, а до решти приміщень мерії вхід буде обмежено».

Над реалізацією даного проекту, який не має аналогів в Україні, Вінницька мерія працює вже більше року. Тож не дивно, що ним уже зацікавились у високих кабінетах столиці. Після завершення ремонтних робіт на першому поверсі будуть застосовані і інші ноу-хау, які пов’язані з мінімізацією черг та зручностями, які вінничани зможуть отримати при відвідуванні.


Переглядів: 3165
Поширень: 0