Вінницькі ЗМІ отримали реліз з посиланням на маловідомий сайт «Український погляд» про те, що нібито голова обласного осередку партії Людмила Щербаківська отримала сувору догану особисто від Олександра Турчинова за програш на довиборах до обласної ради, де по 19 мажоритарному округу перемогла висуванець Партії регіонів, заступник губернатора Любов Спірідонова, яка з відривом у 4% обійшла члена "Батьківщини" Віктора Качура. Через що Щербаківська буде змушена піти у відставку, тому що Вінниччина є однією з електоральних вотчин ВО "Батьківщина".

Стверджується, що сама Людмила Щербаківська йти з посади не хоче і намагається виправдатися перед керівництвом тим, що Партія регіонів перемогла на довиборах шляхом брудних технологій. Мова йде про "технічного" кандидата Анну Філонову, яка балотувалася від Радикальної партії Олега Ляшка. Місцеві радикали розгорнули активну передвиборчу кампанію, агітуючи за Ляшка і його протеже Філонову. А також "мочили" бютівця Качура, акцентуючи на його кримінальному минулому і колишньому членстві в лавах Партії регіонів. За тиждень до виборів Олег Ляшко навіть сам приїхав в Липовець, ходив по базару, обіймаючись з бабусями, розповідаючи про "злочинну владу, яка обікрала людей" і закликаючи голосувати за Філонову.

Головний радикал з\'явився у Липовці і в день голосування, їздив по всіх дільницях, займався агітацією в день виборів, роздавав наліво-направо свої візитки і вихваляв свою протеже. Побачивши на одній з дільниць висуванця "Батьківщини" Віктора Качура, Ляшко почав голосно кричати: "Качур, не дури людям голову! Ти - бандюган! Розкажи краще, як ти рекетом займався і людей викрадав! За які гроші ти "Мерседес" купив? За що ти в тюрмі сидів? За хабаря! Люди, не вірте цьому бандиту і злодію!".

В результаті Качур набрав 40,4 %, а Спірідонова - 44,8 %. Несподівано високий результат Філонової - 10,1 % - це фактично вкрадені у Качура голоси найбільш протестного електорату.

І якщо Людмила Щербаківська, все-таки, не піде у відставку зараз, це може статися після довиборів до Вінницької обласної ради по округу у Гайсині, якщо "Батьківщина" програє і їх.

В апараті ВО «Батьківщина» прокоментували, що хтось придумав і нагнітає конфлікт навколо керівництва вінницької парторганізації. За словами народного депутата від БЮТ-Б Олександра Сочка, ніяких протирічь між керівництвом партії та вінницькою парторганізацією не існує.



Переглядів: 3829
Поширень: 0